Kot številne restavracije v zadnjem času si je tudi ta nadela moderno preobleko z italijanskim pridihom.
Če pozorno spremljate dogajanje na ljubljanski kulinarični sceni, vam verjetno ni ušlo, da se je jeseni v Šmartnu, v neposredni bližini Šmarne gore, odprla restavracija Mio Nonno.
Na njenem mestu je bila prej gostilna Bizeljčan z bolj domačo hrano, a kot številne restavracije v prestolnici v zadnjem času si je tudi ta nadela modernejšo preobleko z italijanskim pridihom, pri njih pa dobite pestro izbiro hladnih predjedi, juh, rižot, testenin, pic, mesnih in ribjih jedi, solat ter sladic.
Kljub sodobni ponudbi upoštevajo tudi tradicijo. Z imenom in izbiro hrane se namreč lastnik poklanja svojemu dedku, ki je nanj prenesel prave vrednote. Restavracija je tako zasnovana z željo po ustvarjanju topline in domačnosti, ki jo stari starši običajno prenašajo na svoje vnuke in vnukinje.
View this post on Instagram
Prostora je dovolj tako v notranjosti kot na terasi, ki pride posebej prav v poletnih mesecih, med priljubljenimi jedmi pa so domači rezanci v sirnem kolutu z belim tartufom, domači ozki rezanci z gamberi in vrtnimi šparglji, steaki ter svinjski medaljoni s krompirčkom in zelenjavo z žara. Pestra je tudi izbira sladic, denimo kokosova panakota ali borovničev cheesecake.
Mimogrede, ob četrtkih in petkih, ko se v restavraciji lahko udeležite večerov z živo glasbo, priljubljeni koktajl Aperol Spritz stane le 4 evre, kar je občutno nižje od cen v centru mesta, ki se lahko povzpnejo celo do devet ali deset evrov.