Uredništvo | 12. 8. 2023, 07:00
Kako pripraviti kar najboljše čevapčiče? Skrivnost je bolj preprosta, kot bi si mislili
Strokovnjaki pravijo, da gre za recept, s pomočjo katerega boste navdušili vse na pikniku.
Po hudi uri, ki je prizadela številne dele Slovenije, povzročila gromozansko škodo in hkrati žal terjala tudi nekaj življenj, bomo v deželici na sončni strani Alp končno spet lahko uživali v precej bolj prijetnem, poletnem vremenu. Nekateri bodo to tudi zaradi ponedeljkovega obveznosti prostega dneva in torkovega praznika izkoristili za oddih, čeravno drži, da bi marsikje po državi še kako prav prišel vsak dodaten par rok.
Kakorkoli, lačni bodo tako tisti, ki bodo počivali, kot seveda še toliko bolj tisti, ki bodo garali. In ni ga boljšega, kot v lepem vremenu iz garaže privleči žar in na njem speči kaj okusnega. Tudi čevapčiče? Zakaj pa ne! Toda kako poskrbeti, da bodo tudi domači tako dobri, kot tisti iz gostilne?
Glavna skrivnost najbolj okusnih čevapčičev se skriva v kakovostnih sestavinah, mi pa smo za vas pripravili nekaj nasvetov, kako poskrbeti, da bo ta mesna dobrota izpod vaših rok prav tako dobra, kot tista, ki jo za vas pečejo v številnih balkanskih restavracijah po vsej državi.
Sestavine:
1,5 kg mletega govejega mesa
0,5 kg jagnjetine
4 stroki česna
20 gramov soli
2 čajni žlički sode bikarbone
Priprava:
Meso narežemo na drobne kocke in ga solimo ter dobro premešamo, nato pa vanj vlijemo približno 100 ml voda, v kateri ste pred tem pokuhali česen. Mešanico zmešamo in pustimo čez noč v hladilniku. Naslednji dan mešanico še dvakrat zmeljemo, pustimo stati nekaj ur pri sobni temperaturi in šele nato vrnemo nazaj v hladilnik. Tik preden začnete oblikovati čevapčiče, v mešanico zmešajte še sodo bikarbono in masa za najboljše čevapčiče je pripravljena.
Potem pa le še na žar z njimi! In dober tek. Ob tem pa nikar ne pozabite nasveta najbolj izkušenih mojstrov: največja skrivnost dobrih čevapčičev se skriva v preprostosti ...