Kuharska mojstrica dela v londonski restavraciji, ki se ponaša z Michelinovo zvezdico.
Sian Almond je ime, za katerega so ljubitelji vrhunske kulinarike verjetno že slišali. Avstralska kuharska mojstrica trenutno skrbi za zajtrke v londonski restavraciji Pavyllon London, ki se ponaša z Michelinovo zvezdico in deluje v okviru prestižnega hotela Four Seasons Hotel London Park Lane.
Njena naloga je spremeniti pogled ljudi na zajtrk, ki je po njenem mnenju najpomembnejši obrok dneva. Ravno zaradi tega je želela, da v Pavyllonu postane enako razkošen kot večerja, poroča Zadovoljna.nova.rs.
Pod njenim vodstvom je zajtrkovalni meni v restavraciji postal kreativen, vizualno razkošen in popoln za Instagram, kar je povzročilo val zanimanja in rezervacij. Danes številni kulinarični poznavalci pravijo, da je zajtrk Sian Almond najboljši na svetu.
View this post on Instagram
Kaj je njena skrivnost?
Sian prisega na prefinjene, a preproste tehnike – za popolno umešana jajca denimo uporablja palični mešalnik, veliko masla in nizko temperaturo, da so mehka, kremasta in svilnata. Posebej priljubljene so njena arabska omleta z zelišči, jogurtovim sirom-labnehom, sumakom in začinjeno omako, matcha palačinke, francoski toast ter "avocado croast", ki je domiselna interpretacija priljubljene milenijske klasike, avokadovega toasta.
Namesto toasta uporabi masleni rogljiček (croissant), obložen z guacamolejem, poširanim jajcem, rukolo in parmezanom. In prav to jed si lahko za zajtrk z malo truda pripravite tudi sami!
Sestavine (za 2 osebi):
- 1 večji ali 2 manjša rogljička, premazana z maslom in popečena do zlate barve
- 1 zrel avokado
- 1 poširano jajce na osebo
- pest rukole
- 20 g sveže naribanega parmezana
- nekaj kapljic limoninega soka
- olivno olje, sol in poper po okusu
Morda vas zanima tudi:
- Golažu vedno dodajte to sestavino: poskrbeli boste za nepozaben okus in meso, ki se kar topi v ustih
- Tako pripravite najmehkejše buhtlje, ki se bodo stopili v ustih (in to še nekaj dni po peki!)
Priprava:
1. Rogljič prerežite na pol in rahlo popecite, da postane hrustljav.
2. Avokado zmečkajte z vilicami, dodajte limonin sok, sol in poper.
3. Namažite spodnjo polovico rogljička z avokadovo kremo.
4. Dodajte rukolo, poširano jajce in potresite s parmezanom.
5. Zaključite z nekaj kapljicami olivnega olja in postrezite takoj, dokler je rogljiček še topel.
Popoln zajtrk za leno nedeljsko jutro ali elegantno druženje s prijatelji dokazuje, da je "najpomembnejši obrok dneva" lahko tudi pravi kulinarični užitek!
 
                
             
                            