16. 5. 2023, 13:46
Ne veste, kaj narediti s paradižnikom? Preizkusite priljubljene polnjene paradižnike, nad katerimi boste navdušeni
Ste velik ljubitelj paradnižnika, vendar vam že zmanjkuje idej, kaj narediti z njim? Nam kar ne zmanjka idej!
Tokrat vam predstavljamo eno najboljših lahkih kosil, ki je popolno v tem pomladno-poletnem času. Ena izmed prednosti je zagotovo ta, da lahko polnjene paradižnike jeste tako tople kot tudi hladne, za vse skupaj pa boste potrebovali le kakšno uro.
POLNJENI PARADIŽNIKI S PESTOM IN KVINOJO
Za lažjo predstavo si oglejte in sledite spodnjemu videoposnetku:
Sestavine:
- 6 velikih paradižnikov
- 60 g kuhane kvinoje
- žlička soli
- 2 žlici parmezana
- 3 žlice peto iz bazilike
- malo sveže bazilike
- 6 majhnih kroglic moccarele – po želji
- olje za pekač
Postopek:
Paradižnike operemo in jim previdno odrežemo 'kapo', peclje pa pustimo.
Izdolbemo paradižnikovo meso (prihranimo za omako ali solato) in paradižnike položimo na pomaščen pekač.
V posodi zmešamo, kuhano kvinojo*, pesto, sol in parmezan ter sesklajno svežo baziliko.
Napolnimo paradižnike tik pod robom in na vsakega položimo kroglico natragne moccarele. Pokrijemo s 'kapo' in postavimo v ogreto pečico.
Pečemo približno 25 minut na 220 stopinj C.
*Kvinojo kuhamo po navodilu, ki je na embalaži. Vseeno svetujemo, da jo kuhate kakšno minuto manj, kot je priporočeno. Prav tako lahko kvinjo zamenjate ali za riž ali kuskus.
Se vam že cedijo sline? Uživajte v vam najljubši družbi! Popestrite vaša druženja s slastnimi jedmi. Zakaj ne bi pri tem uporabili svežega paradižnika, pridelanega v Sloveniji? Ustvarite najboljše spomine v brezčasnih dnevih letošnje pomladi in se imejte pri tem prav LUŠTno.
Novo na Metroplay: Jan Plestenjak iskreno o enem najbolj čustvenih trenutkov njegove glasbene kariere