Poleg svežega kruha ponujajo tudi sladke dobrote.
Ni ga čez hrustljav, sveže pečen domači kruh. In če ne utegnete peči svojega – ker vsi vemo, da je peka kruha kljub vsemu malce zamudno opravilo – imate v Ljubljani od zdaj na voljo še eno mesto, kamor se lahko odpravite po pekovske specialitete, poroča ustvarjalec spletnega profila hey.slovenia: pekarno Hleb'c.
Pazite le, da pridete pravočasno – kruh je namreč tako zaželen, da kar leti s polic. Verjetno k navalu pripomore tudi to, da pekarna trenutno obratuje le štiri dni v tednu: od ponedeljka do srede, od 7. do 17. ure, v soboto pa od 8. do 13. ure. A glede na to, da so se odprli pred dobrim tednom dni, je povsem mogoče, da se bo to v prihodnosti še spremenilo.
Pekarno sicer najdete na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Z domiselno vizualno podobo (zunanjost pekarne je poslikana z ilustracijami zgodovinskih slovenskih figur iz sveta kulture, ki uživajo v svežem kruhu) in pestro ponudbo je očitno takoj osvojila srca Ljubljančanov.
@hey.slovenija Sveže pečeno, dišeče in očitno zelo priljubljeno. Nova pekarna v mestu, ki jo je vredno ujeti, preden zmanjka 👀🥖 #Ljubljana #slovenija #bakery #Pekarna #FoodLjubljana ♬ оригинальный звук - Hey Slovenija 🇸🇮
Poleg različnih tipov kruha (bageta, kruh z olivnim oljem, fokača, Plečnikov kruh ...) boste pri njih našli tudi sladke dobrote, kot so bananin kruh, limonin kolač, korenčkova torta, marmorni kolač in druge, vse izdelke pa delajo z drožmi in lokalnimi sestavinami.
View this post on Instagram