V znani kulinarični Michelinov vodnik je bilo letos uvrščenih 72 slovenskih restavracij, devet več kot lani. V posebni kategoriji "Michelin Selected" (Michelinov izbor) pa je po novem 51 restavracij, med njimi je tudi blejska Old Cellar Bled oziroma Stara klet Bled.
Za krmilom te hitro rastoče kulinarične zvezde stojita zakonca Milodrag Gogič in Janina Vodan Gogić, ki sta v nekaj letih iz z ljubeznijo prenovljene stare kleti ustvarila pravo gastronomsko destinacijo. Njuna gostilna je v zelo kratkem postala sinonim za vrhunsko gostinsko izkušnjo na Bledu. Še posebej med tujimi obiskovalci, ki so gostilno vzeli za svojo.
Prava novica ob pravem času!
Po šestih uspešnih letih so se maja letos z dotedanjega naslova na Zagoriški cesti 12 preselili na novo lokacijo, tik ob jezero, na Cesto svobode 12, o čemer smo pisali tudi na spletni strani Metropolitan.si.
Prav v času te pomembne prelomnice za celotno gostinsko ekipo jih je razveselila izjemna novica – njihova gostilna je bila uvrščena v prestižni Michelinov vodnik.
View this post on Instagram
Michelinovi ocenjevalci so ob tem zapisali: "Restavracija se nahaja tik ob jezeru in le streljaj od območja za pešce. Ponaša se s prostorno jedilnico z osupljivim razgledom ter priročno teraso ob ulici, ki je kot nalašč za kosila in večerje na prostem. Kuhinja ponuja obilne jedi, navdihnjene s krajevnimi kulinaričnimi tradicijami, s poudarkom na mesu, čeprav se na jedilniku znajdejo tudi ribe – tako iz bližnjega jezera kot iz morja. Med najbolj priljubljenimi jedmi, ki jih obiskovalci ne spregledajo, so: "cappuccino" iz jurčkov, postrv s krompirjevo solato in znamenita blejska kremna rezina – vse pripravljeno z veliko mero pozornosti in spoštovanja do lokalnih sestavin."
Številni navdušeni odzivi
Presrečna Miodrag in Janina sta ob tem velikem priznanju na družbenih omrežjih zapisala: "Kakovost, delo in trud niso ostali neopaženi. Hvaležna, ponosna." Prejeli so tudi številne čestitke in tople besede zvestih obiskovalcev. Ena izmed obiskovalk je ob uspehu priljubljene blejske restavracije čustveno zapisala: "Ko se s srcem dela, ne more biti drugače" – in težko bi se bolj strinjali.
View this post on Instagram
Z novo lokacijo prihaja še ena prednost: osupljivi razgledi na jezero, grad in znameniti otok. Vse to skupaj pa dopolnjuje tisto najpomembnejše – srčnost in predanost, ki ju je v primeru Old Cellar Bled čutiti na vsakem njihovem krožniku.