Začela se je sezona piknikov! Vse lepo in prav - toda kdo bo sčistil zasvinjano rešetko po koncu peke?! Brez skrbi. Obstaja izjemen trik, ki deluje kot čarovnija.
Začetek maja tradicionalno naznanja začetek sezone piknikov, ko se družine in prijatelji po vsej državi zbirajo ob slastnih vonjavah z žara. Da pa vas umazane rešetke ne spravijo v slabo voljo še pred prvo mesno veselico na domačem vrtu, imamo za vas preprost, a izjemno učinkovit trik, ki bo poskrbel, da bo vaš žar hitro spet zasijal skorajda kot nov.
Vse, kar potrebujete, sta dejansko zgolj dve sestavini iz kuhinje: beli kis in rdeča čebula!
Postopek je neverjetno enostaven. Če imate električni žar, ga lahko najprej malce segrejete. Nato rešetko temeljito popršite z belim kisom, saj ta pomaga, da se trdovratne maščobe hitreje raztopijo. Nato v roke vzemite polovico starejše rdeče čebule in z njo podrgnite po rešetki. Čebula bo s svojimi naravnimi kislinami pomagala odstraniti ostanke maščobe in zapečenih delcev.
Za zadnji korak si pomagajte še z zmečkano aluminijasto folijo, s katero dodatno zdrgnete rešetko. Nato rešetko le še sperite z vodo in vaš žar bo pripravljen za nove gurmanske podvige!
Naravno, hitro in brez kemikalij
Ta naravna metoda čiščenja je ne le učinkovita, temveč tudi prijazna do okolja, saj ne zahteva uporabe agresivnih čistil. Hkrati pa ohranja čistejši okus jedi, saj ni nevarnosti, da bi na rešetki ostali ostanki kemičnih sredstev. Zdaj pa: prijetno pripravljanje pojedine in še bolj prijetno uživanje v sezoni žara!