K popolni izkušnji doprinese tudi postrežba sendviča z nekaj olivami ali kozarcem prosecca.
Bi radi očarali družino ali goste in pripravili sendvič, ki bo prav takšnega okusa, kot bi ga kupili v najboljši sendvičarni sredi Italije? Ni tako težko, kot se zdi.
Trik je namreč v tem, da mortadelo in burrato (ali mocarelo) pred sestavljanjem 10-15 minut pustite na sobni temperaturi, da razvijeta polno aromo in mehkejšo teksturo, nato pa sledite preprostemu receptu. K popolni izkušnji, piše Zagreb.info, doprinese tudi to, da ga postrežete z nekaj olivami ali kozarcem prosecca.
Sestavine (za 2 sendviča):
- 2 fokači ali 2 čabati (vsaka po približno 100–120 g)
- 200 g mortadele (najbolje tanko narezane)
- 100 g burrate ali mocarele (narezane na rezine)
- 2 žlici drobno sesekljanih pistacij
- pest rukole ali mlade špinače
- 1-2 žlički oljčnega olja
- po želji: nekaj kapljic limoninega soka ali balzamičnega kisa
Priprava:
1. Kruh rahlo popečete na suhi ponvi ali v pečici, da postane zunaj hrustljav.
2. Spodnji polovici prerezanih kruhkov pokapljajte z malo oljčnega olja.
3. Na vsako polovico položite rezine burrate ali mocarele in jih posujte s sesekljanimi pistacijami.
4. Dodajte rukolo ali mlado špinačo.
5. Pokapljajte z malo oljčnega olja in, če želite, z nekaj kapljicami limoninega soka ali balzamičnega kisa.
6. Pokrijte z zgornjo polovico kruha in postrezite takoj.