N. V. | 4. 3. 2024, 06:00
VIDEO: Recept (za vašo novo najljubšo jed) – 4 sestavine, 15 minut dela
Imate radi fižol? Potem preberite recept za vašo novo naljubšo jed!
Stročnice so izjemno hranilna sestavina, ki bi jo bilo treba pogosto vključiti v naše jedilnike, pravijo nutricionisti. Fižol pa je tudi izjemno priročna hrana, katere konzervo se vselej splača hraniti v shrambi, saj jo lahko pripravimo na najrazličnejše načine. Iz nje se da pričarati cel obrok – in to tudi takrat, ko se znajdete v stiski s časom.
Potrebujete le štiri sestavine, s pripravo jedi pa imate 15 minut dela. Po mnenju nekaterih ta fižolova jed prekaša tradicionalni srbski prebranec, pišejo na portalu Odprta kuhinja.
Recept
View this post on Instagram
Sestavine
- 320 gramov vloženih pečenih rdečih paprik (najbolje vloženih v olju)
- 200 gramov feta sira
- 480 gramov belega fižola (2 konzervi)
- ena stroka česna
Priprava
- Omako pripravite v multipraktiku: v posodo stresite paprike, česen in feta sir ter vse skupaj zmeljite do gladke teksture.
- Na štedilniku segrejete ponev in vanjo vlijte omako iz fete in paprik ter vanjo vmešajte odcejen fižol. Vse skupaj dobro premešajte in segrejte, da začne brbotati.
- Popecite kruh z drožmi in ga postrezite ob fižolovi jedi.
Dober tek!