N. V. | 4. 3. 2024, 06:00

VIDEO: Recept (za vašo novo najljubšo jed) – 4 sestavine, 15 minut dela

Profimedia

Imate radi fižol? Potem preberite recept za vašo novo naljubšo jed!

Stročnice so izjemno hranilna sestavina, ki bi jo bilo treba pogosto vključiti v naše jedilnike, pravijo nutricionisti. Fižol pa je tudi izjemno priročna hrana, katere konzervo se vselej splača hraniti v shrambi, saj jo lahko pripravimo na najrazličnejše načine. Iz nje se da pričarati cel obrok – in to tudi takrat, ko se znajdete v stiski s časom.

Potrebujete le štiri sestavine, s pripravo jedi pa imate 15 minut dela. Po mnenju nekaterih ta fižolova jed prekaša tradicionalni srbski prebranec, pišejo na portalu Odprta kuhinja.

Recept

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carole Hector (@carolefood)

Sestavine

  • 320 gramov vloženih pečenih rdečih paprik (najbolje vloženih v olju)
  • 200 gramov feta sira
  • 480 gramov belega fižola (2 konzervi)
  • ena stroka česna

Priprava

  1. Omako pripravite v multipraktiku: v posodo stresite paprike, česen in feta sir ter vse skupaj zmeljite do gladke teksture.
  2. Na štedilniku segrejete ponev in vanjo vlijte omako iz fete in paprik ter vanjo vmešajte odcejen fižol. Vse skupaj dobro premešajte in segrejte, da začne brbotati.
  3. Popecite kruh z drožmi in ga postrezite ob fižolovi jedi.

Dober tek!