Uredništvo | 18. 10. 2024, 14:40
Popolna juha za jesenske dni: ne le zdrava, ampak tudi zelo okusna
Dnevi so vse hladnejši, v našem kulinaričnem repertoarju pa tako vse več jedi, ki pogrejejo in okrepijo.
V hladnih jesenskih dneh se malokaj tako prileže kot topla juha. Najboljša je seveda, če jo pripravite sami ali če vam kdo postreže domačo. Različic receptov za pripravo okusne jesenske je seveda kar nekaj, mi pa vam ponujamo takšno, ki ni le izjemno okusna, temveč tudi zelo zdrava.
Sestavine:
- 400 gramov gob
- 400 gramov pora
- Ena velika čebula
- Trije stroki česna
- Štiri žlice masla
- Dva lista žajblja
- Liter zelenjavne jušne osnove
- Sol, poper
- Olivno olje
- Limona
Priprava:
Na nizki temperaturi segrejemo maslo, ko začne rjaveti, dodamo liste žajblja, na večje kose narezane gobe in rahlo posolimo. Posodo pokrijemo in dušimo približno deset minut, dokler gobe ne spustijo tekočine in se obarvajo. Dodamo na drobno nasekljan česen, na kratko pražimo, da zadiši, dodamo na drobno narezano čebulo in por ter še malo posolimo.
Dušimo še deset minut, dodamo jušno osnovo in povečamo temperaturo na štedilniku. Pustimo, da juha zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo še deset minut. Pred serviranjem jo potresemo s poprom, dodamo nekaj kapljic olivnega olja in limoninega soka, piše Zagreb.info.
Novo na Metroplay: Jan Plestenjak iskreno o enem najbolj čustvenih trenutkov njegove glasbene kariere