Pripravljena je v petnajstih minutah in idealna za dni, ko si želite zdrav obrok brez občutka teže.
Ko ste na dieti ali pa si po nekaj dneh prenajedanja preprosto želite razbremeniti in očistiti prebavni trakt, lahko zelo pomaga obrok, ki je hkrati hranljiv in lahek. Predstavljamo vam recept za pisano solato, polno vlaknin, antioksidantov in zdravih maščob, ki odlično nasiti, obenem pa ne obremeni telesa, piše Stil.kurir.rs.
Zaradi kombinacije rdeče pese, granatnega jabolka in rdečega zelja je idealna tudi za hiter obrok med tednom, kadar želite nekaj osvežujočega, a konkretnega.
Recept za solato prihaja z Bližnjega vzhoda, čas priprave je 25–30 minut (vključno s kuhanjem rdeče pese), energijska vrednost pa približno 250–300 kcal na porcijo (odvisno od količine orehov in olja).
Morda vas zanima tudi:
- V Jugoslaviji so bili to legendarni recepti: bi to jedli danes?
- 5 najboljših TikTok trendov za ljubitelje kuharskih podvigov v letu 2024
Sestavine (za 2 porciji):
- rdeče zelje
- kuhana rdeča pesa
- orehi
- svež peteršilj
- granatno jabolko
- Za preliv:
- ekstra deviško oljčno olje
- nekaj kapljic balzamičnega kisa
- sol po okusu
Priprava:
1. Rdečo peso skuhajte z olupkom, jo ohladite, olupite in narežite na kocke.
2. Zelje naribajte ali drobno narežite.
3. Iz granatnega jabolka izluščite semena.
4. Peteršilj nasekljajte.
5. Vse sestavine zmešajte v večji skledi, pokapajte z oljem, dodajte balzamični kis in sol ter nežno premešajte.