A. B. | 30. 12. 2022, 16:04 | Vir: Aktivni.si

Savina Atai je zaupala, kako pripravi posebno pomlajevalno čokolado (imamo recept)

Savina Atai, osebni arhiv

Poznana je po svojem odličnem taoističnem in tantričnem znanju, mojstrica obrazne joge ter skrbnica za sijaj žensk, je delila izjemen recept, ki ga lahko jeste brez pomislekov. Skoraj na pretek. 

Čokolado je Savina Atai pripravila v oddaji Sobotno popoldne na TV Slovenija, kjer je pogovor med drugim tekel tudi o tem kako pomembno je izkoristiti čas Zimskega Solsticija, saj prinaša možnost največje regeneracije v letu, zato si je v tem obdobju potrebno vzeti čas zase in za svoje zdravje, kar bo prinašalo koristi tudi v naslednjih mesecih.

Ataijeva kot glavno sestavino pomlajevalnih hormonskih čokolad priporoča surovo maslo (najboljše lokalno), saj je mnenja, ki ga potrjuje tudi čedalje več zdravnikov in sicer, da so maščobe ključne za zdravje in v tem času leta nujno potrebne, saj se hormoni delajo iz maščob.  

RECEPT ZA POMLAJEVALNO HORMONSKO ČOKOLADO:

Sestavine:
  • Surovo maslo, 150 g
  • Kokosov sladkor ali med - po želji, lahko tudi sploh ni sladkorja, če si v ketozi
  • Ščepec soli
  • 5 velikih žlic presnega kakava

Za ta recept je primeren kokosov sladkor, ker ima nizek glikemični indeks, 35, kar je idealno za zimo, ki je čas ketoze. 

Postopek:

Vzemite delček masla in ga raztopite na ponvi, na zmernem ognju. Toliko naj ga bo, da stopljen prekrije dno ponve. Na ponev potem potresite kokosov sladkor, naj se pregreje - postal bo temnejši, karamelen in 'lepljiv'. Ko se to zgodi zmanjšajte ogenj in raztopite preostalo maslo. Dodajte ščepec soli. Ugasnite ogenj.

Na koncu dodajte presni kakav. Vse skupaj zmešajtr. Nastati mora zmerno gosta masa. Če je potrebno, dodajte več kakava. Prelijte na peki papir ali v modelčke. Potresite še z malo kokosovega sladkorja, da bo 'hrustalo'. Dajte v hladilnik za približno 20 min, če se vam ne mudi lahko date tudi za več ur v skrinjo. 

Novo na Metroplay: "Za vsako uro, ki jo vložimo v vadbo, dobimo nazaj 3 ure življenja" | Leon Bedrač, 2. del