Dogodek so pripravljali več kot leto dni ...
Slovenska kulinarika je na svetovnem odru znova zablestela. Gostilna pri Lojzetu iz Dvorca Zemono in njen chef Tomaž Kavčič sta sooblikovala izjemno doživetje 82. Festivala filmske umetnosti v Benetkah (La Biennale di Venezia).
Večerja ob odprtju, ki so jo pripravljali več kot leto dni, je bila del umetniško-gastronomske zasnove Aria – koncepta, ki prepleta glasbo, podobe, občutke in kulinariko.
Čutna izkušnja
Kavčič je ustvaril jedilnik kot zgodbo – vsaka jed je bila zasnovana kot čutna izkušnja, ki je odražala atmosfero spektakla. Gostje so se prepustili štirihodnemu meniju, ki so ga pospremila prestižna vina: dve letnici Dom Pérignona, dve etiketi znamenite vinske kleti Antinori ter slovenski zaključek s penečim vinom Zemono Rosé (100 % modri pinot).
Klet Antinori, eno najstarejših vinarskih podjetij na svetu, z zgodovino, ki sega v leto 1385, velja za sinonim italijanske vinarske odličnosti in inovacij. Njihova vina so danes prepoznana kot mednarodni simbol elegance in tradicije.
Morda vas zanima tudi:
- Sladka popestritev dneva: mafini z belo čokolado in malinami, ki bodo hitro postali vaša najljubša pregreha
- Slovenski turistični raj dobil novo restavracijo: na Bledu odprli nekaj res posebnega
"Največji izziv je bil kulinariko vpeti v umetniško zasnovo spektakla Aria, ki prepleta glasbo, podobe in občutke. Jedilnik je postal zgodba, ki jo gost doživi na vseh čutnih ravneh," je ob dogodku povedal Kavčič.
S tem je ponovno dokazal, da je slovenska kulinarika sposobna stopiti ob bok največjim svetovnim odrom – tudi takšnim, kot je beneški festival, kjer se srečujejo umetnost in glamur ter najvišja raven ustvarjalnosti in elegance.