To je prava mala poslastica, ki jo pripravite brez posebnega truda.
Iščete idejo za hitro, sočno in okusno kosilo? Ta recept za piščanca v BBQ omaki, zavitega v tortiljo s svežo zelenjavo in sirom, je prava mala poslastica, ki jo pripravite brez posebnega truda.
Sestavine (za 2–3 osebe):
- 500 g piščančjih filejev
- začimbe: kajenski poper, origano, začimba za piščanca, sol in česen v prahu
- BBQ omaka (lahko uporabite domačo ali kupljeno)
- olivno olje
- tortilje
- sir po izbiri
- zelena solata
- mlada čebula
- majoneza ali drug priljubljen preliv
@madebyminimalism od sada piletinu jedemo samo na ovaj način 🍗🌿 #lakirecepti Sastojci (za 2-3 osobe): • 500 g pilećeg filea • začini: kajenski biber, origano, začin za piletinu, so i beli luk u prahu • BBQ sos (za recept za domaći BBQ sos pogledajte moj profil) • maslinovo ulje • tortilje • Sir • zelena salata • mladi luk • majonez ili neki drugi sos po izboru Priprema: 1. Piletinu marinirati sa začinima i uljem, zatim dodati 2/3 BBQ sosa. Pokriti folijom i peći na 200°C oko 40 minuta. Nakon toga, skinuti foliju i peći još 15 minuta na 180°C. 2. U međuvremenu iseckati salatu i mladi luk. 3. Pečenu piletinu usitniti pomoću dve viljuške ili kratko izmiksati ručnim mikserom. 4. Dodati preostali BBQ sos i dobro promešati. 5. Na polovinu tortilje staviti malo piletine, posuti sirom i zapeći na tiganju sa obe strane dok se sir ne istopi. 6. Izvaditi i napuniti dodatnim sastojcima. 7. Poslužiti sa sosom ili kiselom pavlakom. #quesadilla #idejezarucak #chickenquesadilla #brzirecepti ♬ original sound - zvuk.gitare
Priprava:
1. Piščanca marinirajte z začimbami in oljem, nato dodajte dve tretjini BBQ omake. Pokrijte s folijo in pecite pri 200 °C približno 40 minut. Zatem odstranite folijo in pecite še 15 minut pri 180 °C.
2. Medtem nasekljajte solato in mlado čebulo.
3. Pečenega piščanca natrgajte z vilicami ali na hitro razmešajte s paličnim mešalnikom.
4. Dodajte preostanek BBQ omake in dobro premešajte.
5. Na polovico tortilje položite nekaj piščanca, posujte s sirom in na ponvi zapecite z obeh strani, da se sir stopi.
6. Po želji tortiljo napolnite še z dodatno zelenjavo in prelivi.
7. Postrezite s kislo smetano, majonezo ali drugo najljubšo omako.