Klobase bodo okusnejše in sočnejše, če med peko v ponvi dodate to sestavino (trik, ki ga marsikdo ne pozna)

28. 11. 2025, 18:00 | Uredništvo
Klobasa na krožniku (foto: Profimedia)
Klobasa na krožniku
Profimedia

Če tudi vi obožujete pravo zimsko hrano, kot so pečene klobase, je to preprosto dobro vedeti.

Klobase številni radi pečejo v ponvi z malo olja, a obstaja še nekaj, kar lahko dodate, da izboljšate njihov okus. Gre za nepričakovano sestavino, ki jo lahko dodate v ponev, da bodo vaše klobase še okusnejše. Čeprav jih lahko pripravite v pečici ali celo v cvrtniku na vroč zrak, je ponev pogosto najboljši način, da so dejansko - popolne.

Obstaja veliko trikov, ki jih lahko uporabite za izboljšanje priprave klobas doma, večina pa jih je precej preprostih. Večina ljudi v ponev doda neko vrsto maščobe, ko peče klobase - svinjsko mast, olje ali maslo. 

Kulinarični poznavalci iz North Wild Kitchena so delili svojo metodo priprave klobas, ki vključuje pivo. Znano je, da se pivo dobro poda h klobasam. Vendar pa lahko pivo dejansko vključite že med pečenjem. Metoda preprosto vključuje dodajanje piva (ter po želji čebule) v ponev, medtem ko pečete klobase. To se imenuje dušenje klobas. Te tako ne dobijo le okusa po pivu, temveč jih pivo med pripravo tudi ohranja sočne.

Nova sezona uspešnice Stranger Things sesula Netflix v le nekaj minutah

Preberite še:

Najprej segrejte olje v ponvi in dodajte klobase, ter jih popecite z vseh strani, da lepo porjavijo. Nato jih prestavite na krožnik, v ponev dodajte čebulo in pustite, da se nekaj minut duši. Zatem je čas, da počasi prilijete izbrano pivo in pustite, da zavre. Zmanjšajte temperaturo in vrnite klobase v ponev. Dušite približno 15 minut, dokler se klobase popolnoma ne spečejo. Dober tek!

Ves čas ste ga pripravljali narobe! S tem preprostim trikom boste zamrznjen grah spremenili v pravo poslastico