Če tudi vi obožujete pravo zimsko hrano, kot so pečene klobase, je to preprosto dobro vedeti.
Klobase številni radi pečejo v ponvi z malo olja, a obstaja še nekaj, kar lahko dodate, da izboljšate njihov okus. Gre za nepričakovano sestavino, ki jo lahko dodate v ponev, da bodo vaše klobase še okusnejše. Čeprav jih lahko pripravite v pečici ali celo v cvrtniku na vroč zrak, je ponev pogosto najboljši način, da so dejansko - popolne.
Obstaja veliko trikov, ki jih lahko uporabite za izboljšanje priprave klobas doma, večina pa jih je precej preprostih. Večina ljudi v ponev doda neko vrsto maščobe, ko peče klobase - svinjsko mast, olje ali maslo.
Kulinarični poznavalci iz North Wild Kitchena so delili svojo metodo priprave klobas, ki vključuje pivo. Znano je, da se pivo dobro poda h klobasam. Vendar pa lahko pivo dejansko vključite že med pečenjem. Metoda preprosto vključuje dodajanje piva (ter po želji čebule) v ponev, medtem ko pečete klobase. To se imenuje dušenje klobas. Te tako ne dobijo le okusa po pivu, temveč jih pivo med pripravo tudi ohranja sočne.
Preberite še:
- Kuhan krompir bo veliko bolj okusen, če dodate to sestavino (samo voda in sol nista dovolj)
- Krompirjev pire je še boljši s sestavino, ki jo najpogosteje zavržemo: uporabite jo in uživajte v kremni poslastici
- Čuftov ne kuhajte v vodi! S tem receptom pripravite najokusnejše (VIDEO)
Najprej segrejte olje v ponvi in dodajte klobase, ter jih popecite z vseh strani, da lepo porjavijo. Nato jih prestavite na krožnik, v ponev dodajte čebulo in pustite, da se nekaj minut duši. Zatem je čas, da počasi prilijete izbrano pivo in pustite, da zavre. Zmanjšajte temperaturo in vrnite klobase v ponev. Dušite približno 15 minut, dokler se klobase popolnoma ne spečejo. Dober tek!