N. V. | 9. 6. 2024, 07:00

Razkrivamo skrivnost dobre zeljne solate (le eno stvar naredite drugače in veliko bolj okusna bo)

Profimedia

Poznamo trik, s katerim boste pripravili popolno zeljno solato.

Sveže zelje se odlično poda k mesnim jedem in je zelo zdravo. Toda njegova priprava je včasih zamudna, saj ga je treba naribati in sesekljati. Če zelje sesekljamo na premajhne koščke, se lahko spremeni v kašo – če ga pregrobo sesekljamo, se ne bo navzelo začimb in je nerodno za uživanje.

Poleg tega, da zelje sesekljamo na primerne koščke, je skrivnost dobre zeljne solate v tem, da sesekljano ali naribano zelje dlje časa pustite stati začinjeno z oljem in kisom, sol pa morate dodati šele na koncu, tik pred zaužitjem. Poglejte recept in nasvete za pripravo:

Sestavine:

  • glava zelja
  • sol
  • olje
  • kis

Priprava:

Zelje naribajte ali drobno sesekljajte in začinite z oljem in kisom. Dobro premešajte in pustite stati dlje časa. Kis pomaga zmehčati trdo zelje in zmanjšati grenkobo, ki jo lahko zelje vsebuje. Kislina iz kisa razgradi vlaknine v zelju, kar povzroči, da postane bolj mehko in prijetno za uživanje. Poleg tega namakanje zelja v olju in kisu omogoča, da se okusi enakomerno porazdelijo in vpijejo v zelje. To zagotavlja bolj bogat in poln okus solate.

Sesekljano ali naribano zelje pustite dlje časa stati začinjeno z oljem in kisom.

Sesekljano ali naribano zelje pustite dlje časa stati začinjeno z oljem in kisom.

Profimedia

Pri pripravi zeljne solate je še pomembno, da sol dodamo na koncu, saj če jo dodamo pred oljem in kisom, bo padla na dno in bo solata neenakomerno začinjena, poroča Krstarica.

Pa dober tek!

Novo na Metroplay: "Ne biti cringe" | N1 podkast s Suzano Lovec