N. V. | 15. 4. 2023, 10:49

Zmajeve rolice v le nekaj tednih postale senzacija: ste že poskusili priljubljeno sladico? (FOTO)

Instagram/Fétiche Patisserie

Ste že slišali za cronut? V Slovenijo je prišla nova slaščica, ki navdušuje.

Deset let po tem, ko so v New Yorku številni več ur stali v vrstah pred pekarnami, da bi prišli do slaščice cronut, je pekovski izdelek iz listnatega testa utrl pot v Slovenijo. Slavni cronut je slaščica iz listnatega testa in združuje najboljše obeh svetov: rogljiček (francosko croissant) in krof (angleško dougnut). Namesto klasične oblike rogljičke pečejo v okroglih modelčkih, njihovo notranjost napolnijo s kremo, po vrhu pa jih oblijejo z najrazličnejšimi prelivi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fétiche Patisserie (@fetichepatisserie)

Zmajeve kroglice

Omrežji TikTok in Instagram so v zadnjih nekaj tednih preplavile fotografije in posnetki nenavadnih rogljičkov. Te lahko Slovenci poskusimo v prestolnici, pri nas pa se imenujejo Zmajeve kroglice. Pečejo jih v francoski slaščičarni Fetiche Patisserie na Mestnem trgu. Prava kulinarika!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GREMO JEST | Foodie Couple 🍽️ (@gremojest)

Trenutno ponujajo rolice v petih različnih okusih: pistacija, lešnik čokolada, snickers, jagoda maskarpone in viski, črni sezam. Vodja slaščičarne Gregor Božičnik pa za N1 napoveduje, da bodo v prihodnje ustaljenim petim dodali nove tropske okuse, med njimi mango in kokos.

Cena?

V New Yorku je treba za tak rogljiček odšteti 9 dolarjev, kar je okrog 8,25 evra. Pri nas so cene nižje, ena zmajeva rolica trenutno stane 5 evrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fétiche Patisserie (@fetichepatisserie)

Čeprav je to kar visoka cena za sladico, se zdi, da so tisti, ki so jih poskusili, nad njimi zelo navdušeni. Pravijo, da so sveže, hrustljave in neverjetno okusne. 

Potrebujete ideje kaj za večerjo?

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk