N. Vo. | 7. 6. 2024, 15:03

Viralni posnetki razkrili grenko resnico o priljubljeni naravni znamenitosti, dvakrat boste premislili, če jo želite obiskati

Yuntai Mountain Net

V preteklih dneh je na kitajskih družbenih omrežjih izbruhnila vroča debata. Pohodnik je namreč odkril, da znameniti slap na gori Yuntai ni povsem naraven.

Uporabnik z imenom Farisvov je na Douyin (kitajski TikTok) objavil video posnetek, v katerem je razkril, da voda, ki napaja 312 metrov visok slap, priteka iz cevi, ki je skrita visoko v skalovju. Posnetek je hitro postal viralen, pridobil je več kot 70.000 všečkov, skupno pa si ga je na različnih platformah ogledalo več kot 24 milijonov uporabnikov.

Iz turističnega parka Yuntai so hitro priznali, da slap v sušnih obdobjih nekoliko "izboljšajo", da obiskovalci ne bi bili razočarani. Po navedbah parka je slap sezonska atrakcija, ki v sušnem obdobju potrebuje "malo pomoči", da bi lahko obiskovalce vedno pozdravil v najlepši podobi. Dodali so še, da za napajanje slapa uporabljajo izvirsko vodo, kar naj ne bi škodovalo naravnemu okolju.

Kljub temu so razkritja na družbenih omrežjih sprožila mešane odzive. Nekateri so idejo pohvalili zaradi prizadevanja, da bi obiskovalci vedno lahko uživali v pogledu na slap, medtem ko so drugi izrazili razočaranje nad manipulacijo z naravnim pojavom. Kritiki so trdili, da park s tem ne spoštuje narave in obiskovalcev, pri čemer so se vprašali, ali lahko slap še vedno nosi naziv najvišjega neprekinjenega slapa na Kitajskem.

V odzivu na incident so lokalni vladni uradniki vodstvu parka naročili, da v prihodnosti o tovrstnih izboljšavah turiste obvestijo vnaprej. Kljub incidentu park ostaja izjemno priljubljena turistična destinacija, ki vsako leto privabi milijone obiskovalcev. Yuntai Mountain Geopark, kjer se slap nahaja pa sodi v Unescov globalni geopark z geološkimi formacijami, starimi več kot milijardo let.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu