M.K. | 17. 4. 2024, 11:30 | Promocijska objava

Ste za spomladanski skok na morje? Mi smo navdušeni nad TO destinacijo!

Shutterstock

Sonce nas je letos že sredi pomladi razvajalo s poletnimi temperaturami, potem pa se je vrnil muhasti april. Zato zdaj številni upravičeno razmišljajo, da bi si privoščili kakšen skok na morje. Možnosti je ogromno, naš favorit pa je ... 

... čarobna Opatija. To priljubljeno hrvaško mesto v Kvarnerskem zalivu se lahko pohvali z edinstveno lepoto, nad katero so se navduševali že dunajski dvorni aristokrati. Predstavlja bleščeči dragulj hrvaške jadranske obale, številni jo imenujejo kar jadranska Nica, njeno največje bogastvo pa so številni skriti zalivi, neokrnjene in čiste plaže ter stare vile, veličastne zgradbe, ki so najlepši dokaz privilegirane preteklosti mesta.  

Začetek opatijskega turizma sloni na čudoviti zgodbi o ljubezni  

Opatija velja za začetnico istrskega turizma. Prve goste naj bi v to čarobno obmorsko mestece pripeljal bogat reški trgovec Iginio Scarpa, ki je okrog leta 1845 v bližini starega benediktinskega samostana in cerkve sv. Jakova (sv. Jakoba) skupaj s sinom Paolom postavil vilo in jo poimenoval vila Angiolina. Gre za spomin na pokojno Angiolino Sartoria, ženo in mater Scarpovih fantov, ki naj bi bila za časa svojega življenja prava lepotica, dobrega srca in odprtega duha.  

Vila je postala simbol razvoja Opatije kot letoviškega mesta, saj je privabljala bogate aristokrate in veljake iz vse Evrope, ki so želeli počitnikovati v prestižnih rezidencah mesta s čarobnim pogledom na Kvarner. V okolici je Scarpa uredil še čudovit park s številnimi eksotičnimi rastlinskimi vrstami ter s tako na najlepši možen način poklonil ljubezni svojega življenja. Danes je Vila Angiolina pomembna kulturna znamenitost in dom Hrvaškega muzeja turizma.  

Profimedia

Namestitev, ki vzame dih  

Scarpa je pomagal tudi pri oblikovanju številnih zasebnih vil v okolici Opatije, ki so postale simbol prestiža in elegance, s tem pa pomembno prispeval k zdraviliškemu in turističnemu razvoju mesta. Še danes jih lahko v vsej njihovi lepoti občudujete med sprehodom po znani obmorski poti Lungomare. Gre za približno 12 kilometrov dolgo obmorsko sprehajalno pot od Voloskega do Lovrana, ki ponuja dih jemajoče poglede na Jadransko morje in čudovito povezuje Opatijo in njene znamenitosti.  

Promenada združuje naravne lepote s kulturno dediščino, saj poteka mimo številnih zgodovinskih znamenitosti, tudi osrednjega opatijskega parka Sv. Jakova, katerega začetki segajo v 12. stoletje, ko je na mestu današnje cerkve stal samostan (opatija) Sv. Jakova, po katerem je mesto dobilo ime. Sredi parka se bohoti čudovita avstro-ogrska vila iz leta 1886, ki je bila dolgoletni dom dunajskega zdravnika Juliusa Glaxa, enega najzaslužnejših ljudi za razvoj zdraviliškega turizma v Opatiji, danes pa je v njej urejen prestižni butični Hotel Sveti Jakov 5*.  

Promocijsko gradivo

Prestižni butični hotel za vsak okus  

Hotel Sveti Jakov 5* je del luksuzne hotelske verige Amadria Park. Čeprav ohranja svojo prvotno gracioznost in veličasnost, je bil leta 2020 povsem prenovljen, tako da danes predstavlja ultimativno kombinacijo sodobnega luksuza in plemiškega udobja ter velja za popolno počitniško nastanitev tako za raziskovalce kot tudi za romantične pare in razigrane družine.  

Poleg klasičnih namestitev v sobanah graciozne vile iz 19. stoletja lahko izberete tudi poseben paket Villa Stay, ki vključuje namestitev v sobi izbrane kategorije, pijačo dobrodošlice, bogat samopostrežni zajtrk, sladko presenečenje v sobi, večerjo v a la carte restavraciji Sveti Jakov, neomejeno koriščenje wellness storitev in parkirišče.

Promocijsko gradivo

Za zaljubljene pare so pripravili paket 'Romeo&Juliet'. Gre za VIP check in in za namestitev v romantični sobi, ki se ponaša z udobno zakonsko posteljo in romantičnim balkonom. Da, prav takšnim, kot ga poznamo iz legendarne Shakespearove zgodbe o Romeu in Juliji. Ob tem vam je na voljo še teleskop, skozi katerega lahko povsem od blizu občudujete čudovito zvezdnato nebo in številne druge ugodnosti ter storitve za nepozaben oddih v dvoje.  

Prav tako lahko izberete tudi bivanje v sobah Julius Glax, ki navdušujejo z elegantno opremo in velikim balkonom s pogledom na park in cerkev Sv. Jakova ter zasebnim džakuzijem. Za vse ljubitelje klasike je v sobi nameščen gramofon, ki predstavlja piko na i nepozabnemu doživetju. Sodoben dizajn z najvišjimi standardi kakovosti in dejstvo, da je vsaka malenkost oblikovana s pozornostjo na detajlih, hotel navdajata s svežino, razkošjem in popolnim občutkom sprostitve.  

Zaradi svoje majhnosti (26 sob), Hotel Sveti Jakov 5* rade izberejo tudi manjše skupine prijateljev in vadbenih, duhovnih, športnih ter drugih društev, ki želijo miren in sproščujoč oddih. Kot nalašč je za večdnevna poslovna srečanja, ki si želijo mirnega okolja za sprejemanje pomembnih poslovnih odločitev, ter skupine do največ 40 ljudi, ki praznujejo kakšen družinski jubilej: poroko, obletnico, rojstni dan, krst, obnovo poročnih zaobljub. Tu jih namreč nihče ne moti, strokovno in prijazno osebje pa poskrbi, da je njihovo praznovanje sproščeno, brezskrbno in elegantno.  

Promocijsko gradivo

V Opatijo po sprostitev in počitek  

V okviru Amadria Parka je gostom Hotela Sveti Jakov 5* na voljo zasebna hotelska garaža v hotelu Milenij ter ikonična terasa Milenij, ki je znana po svojem specifičnem šarmu in nepozabnem vzdušju. Velja za najbolj znano v regiji in povezuje priljubljeno kavarno Wagner iz leta 1898, ki se lahko pohvali z neprecenljivim razgledom na morje, ter restavracijo Argonauti, ki je bila nekoč plesna dvorana, njena največja atrakcija pa so freske, zasnovane po ideji Agronavtov iz grške mitologije.

Promocijsko gradivo

Kraljevsko počutje in sprostitev lahko gostje najdejo v najstarejšem wellness centru Hrvaške Millennium Spa, ki se ponaša z bogato tradicijo dobrega počutja in zdraviliškega turizma. V toplejši polovici leta pa lahko sproščanje in mir odlično uravnovesite z obiskom zasebne plaže Royal Beach z barom, ki ponuja impresiven pogled na čudovit Kvarnerski zaliv in sinje modro Jadransko morje, v objemu palm in bogatega sredozemskega rastlinja pa izžareva eleganco, ki se jo vsekakor splača doživeti.  

Gastronomska ponudba brez primere  

A Hotel Sveti Jakov 5* ne izstopa le po svoji razkošni arhitekturi in vrhunskih namestitvah, temveč tudi po vrhunski gastronomski ponudbi, ki prepriča še tako zahtevnega gurmana. Hotelska restavracija pod veličastnimi arkadami ponuja nepozabno kulinarično doživetje, kjer se tradicionalni okusi Sredozemlja prepletajo s sodobnimi kulinaričnimi tehnikami. Gostje lahko uživajo v jedeh, pripravljenih iz svežih lokalnih sestavin, skrbno izbranih za vrhunsko gastronomsko doživetje. V objemu čudovitih vrtov parka je popolna izbira tudi za organizacijo poslovnih kosil, za zasebne zabave in manjša poročna slavja.    

Promocijsko gradivo

Edinstveno gastronomsko ponudbo hotelske verige Amadria Park v Opatiji dopolnujejo še Caffe Continental, ki ponuja odličen izbor domačega peciva in sladic ter aromatičnih čajev in vrhunske kave, Continental Bar, kjer se lahko osvežite tako s sveže stisnjenimi sokovi kot izbranimi ekskluzivnimi koktajli, vinoteka, restavracija Osteria Da Ugo in Milenij Choco World, kjer izdelujejo čokoladne pralineje in druge čokoladne dobrote za nepoboljšljive čokoholike.  

Promocijsko gradivo

Dolgočasili se zagotovo ne boste  

Opatija je popolna počitniška destinacija v vseh letnih časih in vremenskih pogojih. Poleti lahko uživate na plažah čudovitega Kvarnerskega zaliva in se kopate v kristalno čistem morju, skozi vse leto pa je aktualno raziskovanje okolice - peš ali s kolesom. Mesto ima veliko čudovitih točk in poti, ki vas bodo popeljale stran od vrveža vsakdanjega življenja in vam dale priložnost uživati v naravi v njeni najlepši obliki.  

Celotno izkušnjo pa lahko krasno dopolni še bivanje v TOP Hotelu Sveti Jakov 5*, kjer so vam vedno na voljo številne akcijske ugodnosti. Zato hitro preverite ponudbo TUKAJ in si zagotovite kraljevski prvomajski ali poletni oddih!