Pred dnevi je na družbenih medijih zaokrožila objava turista Johna, ki si je sredi slovenske prestolnice privoščil sveže morsko kosilo.
John je ob fotografijah dveh naročenih morskih jedi in pijači na popotniškem forumu delil tudi račun. Znesek na njem – slabih 22 evrov – je med uporabniki foruma hitro sprožil odzive.
Sredi mesta, z okusom morja
Obiskal je premično okrepčevalnico na glavni ljubljanski tržnici, kjer iz ribarskega tovornjačka strežejo sveže morske dobrote. Privoščil si je file lososa, porcijo giric in malo pivo, kar je skupaj naneslo 21,80 evra. Po njegovih besedah je bilo vse "okusno, sveže in postreženo z nasmehom".
Sam nad ceno ni imel pripomb, a "forumaši" niso bili povsem enotnega mnenja."To pa ni bilo ravno poceni," je pod objavo zapisal eden od njih. Medtem se je nekdo drug obregnil nad velikostjo oziroma "majhnostjo" porcij: "To vsekakor ni kosilo. Če že, potem kvečjemu za ptiča."
Cena – težava ali realnost?
Ne le turisti, tudi številni domačini prisegajo prav na ta lokalček v tovornjaku na ljubljanski tržnici, ki jih spominja na obiske morja. Le da v tem primeru ni treba zapustiti mesta. Je pa jasno: kakovostna riba ni poceni, zlasti če je sveža in pripravljena sproti. Poleg tega ponudba presega "klasične" lignje in sardelice, saj je na njihovem jedilniku mogoče najti tudi filet lista, lososa, skuše in postrvi, pa tudi hobotnico v solati, repke kozic ali celo tunino na žaru.
Čeprav je turistovo doživetje med uporabniki spletne skupine večinoma poželo pozitivne odzive, vprašanje ostaja: Ali je skoraj 22 evrov za tak obrok preveč? Ali pa je to pač realna cena za "sveže morje" sredi mesta?
"To ni več okrepčevalnica, to je mini morska restavracija," je zapisal neki uporabnik, medtem ko je drugi dodal: "Raje dam 22 evrov za svežo ribo kot 15 za povprečen burger."