Ma.Po. | 17. 6. 2024, 07:00

Zelo razburjena turistka: za vožnjo z letališča Jože Pučnik do Ljubljane je plačala ...

Fotografija je simbolična.

Profimedia/fotomontaža

Ker je pozno prišla v Slovenijo, ji je bil na voljo le še taksi. Ni ji preostalo drugega, kot da sede vanj.

"Za vse, ki boste v Slovenijo prileteli na ljubljansko letališče - naj vas ne zavede informacija, ki jo boste dobili v svoji nastanitvi. In sicer, da je cena taksi prevoza do mesta med 30 in 40 evri," je jezno zapisala obiskovalka Monika. Kot je delila v Facebook skupini, kjer si turisti izmenjujejo popotniške nasvete, je za vožnjo z letališča Jože Pučnik do Ljubljane ob deveti uri zvečer plačala 76 evrov

Zapis naletel na mešane odzive

Nekaj turistov, ki so že bili pri nas, je komentiralo, da bi lahko namesto prevoza s taksijem v Ljubljano potovala z lokalnim avtobusom. "Tik pred vstopom v letališče običajno stoji veliko avtobusov, vozovnica do mesta pa je le nekaj evrov. Avtobusi so zelo hitri in precej pogosti, mi smo ga ujeli po deveti uri zvečer,"  je zapisal nekdo. Pod njeno objavo je bilo kar nekaj priporočil tudi za druge oblike prevozov, denimo za kombi transferje, ki so na "voljo za ceno od deset do dvanajst evrov".

V poplavi odzivov pa smo prebrali tudi tega: "Zelo mi je odleglo, ko sem videla to objavo. Tudi sama sem sredi noči priletela v Slovenijo, avtobusov na letališču ni bilo, zato sem bila prisiljena poiskati taksi." Nato je članica popotniške skupine Lisa opisala grozno potovanje do slovenske prestolnice: "Vožnja do mesta je bila prava nočna mora, taksist je zaudarjal po alkoholu, angleško ni govoril. Ko smo prispeli, me je odložil na meni neznanem trgu, in ne na naslovu, kamor sem želela iti. Cena je bila podobna vaši."

Ni vse tako, kot je videti 

Ena od članic skupine je želela nekoliko ublažiti vsesplošno kritiziranje taksistov. Dejala je, da je od ljubljanskega letališča do središča samega mesta veliko večja razdalja, kot bi marsikdo pričakoval. "Bila sem presenečena, kako daleč je mesto, 76 evrov se morda sliši veliko, vendar me ne bi presenetilo, če bi bila cena za vožnjo nekje okrog 50 evrov." Nekdo je ob tem še pripomnil, da so v nočnih urah cene taksi prevozov povsod po svetu nekoliko višje, kar verjetno velja tudi za Slovenijo.

Za konec pa je jezni turistki Moniki nekdo svetoval: "Preden vstopite v taksi, vedno najprej vprašajte za ceno."