Ma.Po. | 9. 7. 2024, 07:00

Američanka navdušena nad ocvrtim piščancem v znani gostilni pri Ljubljani: "Popolna izbira!"

Facebook/Slovenia Travel Forum/posnetek zaslona

Obisk pri njih priporoča vsem, ki potujejo po Sloveniji ali čeznjo.

Ameriška popotnica Karen, ki je pred kratkim potovala po naši državi, je v bližini slovenske prestolnice odkrila pravi kulinarični biser, ki ga opisuje kot nepozabno izkušnjo. Če ste ljubitelji ocvrtega piščanca, je tole priporočilo kot nalašč za vas, je svojo izkušnjo delila na popotniškem forumu na Facebooku, ki je namenjen izmenjavi popotniških izkušenj in nasvetov med turisti v Sloveniji. 

Kot je dejala Karen, so sem zavili, ker so si zaželeli ocvrtega piščanca, Gostilna Pirc, ki je na njihovi poti, pa se je izkazala za popolno izbiro. Nad gostilno je bila tako zelo navdušena, da je z drugimi popotniki v skupini delila še nekaj čudovitih fotografij domače gostilne iz Radomelj v bližini Domžal.

"Ne glede na to, ali ste lokalec ali turist, toplo priporočamo, da se ustavite in okusite to slastno jed," je navdušeno delila turistka.

"Ne glede na to, ali ste lokalec ali turist, toplo priporočamo, da se ustavite in okusite to slastno jed," je navdušeno delila turistka.

Facebook/Slovenia Travel Forum

Tuji popotniki vedno cenijo dobro priporočilo za gostilno in hrano, ki jo morajo poskusiti v Sloveniji. Njena objava o domači slovenski gostilni, ki ponuja okusne jedi, med katerimi še posebej izstopa njihov hrustljavi in sočni ocvrti piščanec, je bila zato za njih zelo dobrodošla.

A tudi Slovenci v popotniški skupini so Američanki prikimali in zapisali, da je gostilna znana in cenjena tudi med samimi lokalnimi prebivalci - in to prav po svojem ocvrtem piščancu! Nekateri tujci so ob tem komentirali, da smo Slovenci lahko srečni, ker živimo v državi s tako dobro hrano.

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak