25. 11. 2021, 10:00

10+ najlepših božičnih filmov vseh časov, ki si jih letos res morate ogledati

Profimedia

Polepšajte si trenutke čarobnega prazničnega časa in izkoristite hladne zimske večere za uživanje ob najlepših božičnih filmih po našem izboru.

Da bo izbira lažja, smo za vas pripravili jagodni izbor, kjer boste zagotovo našli kakšnega, ki si ga še niste ogledali. Izberite film in hitro, hitro pod toplo odejo! Pa nikar ne pozabite na medenjake in slastno vročo čokolado s penicami marshmallow.

1. Pravzaprav ljubezen (2003)

Pravzaprav ljubezen je romantična komedija, ki si jo boste ogledali, ker se vam že predolgo kolca po filmih, kot so bili Štiri poroke in pogreb, Notting Hill in Dnevnik Bridget Jones. Zvezdniška zasedba, izvrsten scenarij, malo cukra in malo grenkobe, predvsem pa veliko britanskega humorja!

 2. Škrat (2003)

Nekega božičnega večera pred mnogimi leti se otročiček neopazno splazi v Božičkovo vrečo in tako pristane v Božičkovi delavnici, kjer ga ta vzgoji v škrata. Problem je le, da tale škratek zraste v pravega človeškega škrata. Ker ugotovi, da ni iz Božičkovega sveta, si zaželi poiskati svojo pravo družino.

3. Sam doma (1990)

Gre za izjemno uspešno in priljubljeno družinsko komedijo o malem Kevinu, ki ga pomotoma pozabijo doma, ko se z družino odpravljajo na božični izlet v Francijo. Potem ko ugotovi, da je sam doma, mora braniti hišo pred nerodnima vlomilcema, dokler se starši ne vrnejo.

4. Polarni vlak (2004)

Deček, ki še vedno verjame v Božička, nekega večera doživi veliko presenečenje, ko je povabljen na nepozabno vožnjo s Polarnim vlakom, ki naj bi ga popeljal na severni pol. Na potovanju, polnem čudes in avantur, deček spoznava pravi pomen božičnega čudeža, ki se pokaže šele tedaj, ko vanj resnično verjamemo.

5. Počitnice (2006)

Američanka Amanda in Angležinja Iris si delita enake težave, saj sta tik pred božičnimi prazniki ostali sami. Da bi ušli turobnim mislim in spremenili okolje, se prijavita na program izmenjave hiš med prazniki. Iris prične takoj uživati v razkošnem Amandinem stanovanju v središču ameriškega velemesta, družbo pa ji dela tudi zabavni Miles. Medtem se mora Amanda še močno prilagoditi življenju na pustem angleškem podeželju, toda očarljivi Graham ji predstavi pozitivne lastnosti novega okolja.

6. Nova v družini (2005)

Božič je čas, ko se vsa družina zbere skupaj. Everett Stone namerava na srečanju družini predstaviti zaročenko Meredith. Toda uspešna poslovna ženska iz New Yorka pri liberalni družini naleti na precejšnjo zadržanost, predvsem pri Everettovi sestri Amy in bodoči tašči. Napetost še dodatno poveča prihod veliko bolj sproščene Meredithine sestre Julie.

7. Božič na kvadrat (2008)

Srečni par Kate in Brad božične praznike vedno preživita daleč od nadležnih staršev, a nekega dne odhod na eksotične počitnice prepreči gosta megla. Ker so njuni starši ločeni, se morata udeležiti kar štirih zelo različnih in kaotičnih božičnih praznovanj, ki znova prikličejo otroške strahove, najstniške duševne rane in dvome o načrtih za skupno prihodnost. Da bi njuna ljubezen preživela, bosta potrebovala pravi božični čudež …

8. Pisma Sv. Nikolaju (2011)

Božična romanca slovenskega režiserja Mitje Okorna, v kateri se z obilico zabavnih prigod združijo zgodbe številnih ljudi v Varšavi. Razočarani policist se skuša pobotati z odtujeno družino, radijski voditelj s pomočjo navihanega sina išče novo ljubezen, razuzdani bahač v Božičkovem kostumu lovi mladega tatiča, urejeni poslovnež pa priskoči na pomoč osiroteli deklici. Drobna naključja in kanček božičnega čudeža združijo njihove usode v nepozabno zgodbo o upanju in ljubezni.

9. Nepozabni prazniki (2009)

Božični čas je tu in na vse konce države razkropljeni člani družine Rodriguez se zberejo na tradicionalnem praznovanju božiča pri starših v Chicagu. Letošnji prazniki so nekaj posebnega, saj se iz vojnih spopadov na drugi strani sveta vrača najmlajši. V prihajajočih prazničnih dneh se bodo razkrile dolgo zamolčane skrivnosti, pozabilo se bo na stare zamere, družinske vezi se bodo okrepile, smeh pa bo čarobno vplival na vse člane te zanimive družine.

10. Vaje v objemu (2013)

Tjaša in Lena svoja partnerja zvabita na plesni tečaj. Moška, tipična in prava, se sprva spodobno upirata, potem pa godrnjaje pristaneta – zgolj zato, da bo v hiši mir. Vendar je v nadaljevanju prav tega vse manj …

11. Božič pri Cooperjevih (2015)

Charlotte Cooper ima za te praznike zgolj eno preprosto željo: da bi imela njena družina spomin na popoln božič. Toda srečanje štirih generacij pod isto streho je vse prej kot popolno. Veselje in prazničnost je vse prej kot lahek cilj …

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.