7. 6. 2024, 16:28 | Vir: STA

Nevzdržno stanje na cestah: promet ovira več nesreč

Nik Bertoncelj/Bobo

Najhuje je na ljubljanski obvoznici proti Primorski.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste zaradi prometne nesreče na vipavski hitri cesti med Vipavo in Nanosom v smeri proti Razdrtem promet poteka po enem prometnem pasu. Prav tako je na dolenjski avtocesti na izvozu Višnja Gora v smeri proti Ljubljani zaradi prometne nesreče oviran promet.

Zaradi popoldanske prometne konice nastajajo zastoji na cestah, ki vodijo iz mestnih središč.

Zastoji so tudi na ljubljanski obvoznici proti Dolenjski, Štajerski in Primorski, na primorski hitri cesti med Koprom in Bertoki, proti Ljubljani, na Izolski obvoznici proti Portorožu in na cesti Postojna-Pivka, pri Prestranku.

Na primorski avtocesti med Senožečami in Nanosom je zaradi okvare vozila zaprt počasni pas v smeri proti Ljubljani. Prav tako je na štajerski avtocesti pred Ločico v smeri proti Ljubljani zaradi okvare vozila oviran promet.

Na gorenjski avtocesti bo predor Karavanke zaprt v obe smeri v noči iz srede, 12. 6., na četrtek, 13. 6., med 21. in 5. uro. Zaprt bo tudi uvoz Hrušica proti Karavankam. Obvoz za osebna vozila bo možen preko prehodov Ljubelj, Korensko sedlo in Rateče, za tovorna vozila pa preko prehodov Šentilj, Vrtojba ali Fernetiči.

Glavna cesta Poljana-Ravne bo na Prevaljah zaradi preplastitve zaprta od sobote od 9. ure do nedelje do 17. ure. Obvoz: Poljana-mejni prehod Holmec-Pliberk (Avstrija)-mejni prehod Vič-Dravograd-Ravne na Koroškem-Prevalje in obratno.

Regionalna cesta Gobovce-Črnivec bo pri Posavcu zaradi asfaltiranja zaprta od sobote od 7. ure do nedelje do 19. ure. Obvoz: Gobovce-Kamna Gorica-Radovljica-Črnivec in obratno. Glavna cesta Litija-Zagorje bo pri Šklendrovcu v soboto zaprta od 7.30 do 17. ure.

Danes bo med 15. in 21. uro popolna zapora na relaciji Ljubljana-Sneberje-Šentjakob-Dragomelj-Domžale. Med Tomačevim in Domžalami bodo zaprte tudi ceste od avtocestnih priključkov proti Šmartinski cesti. Obvoz bo možen po štajerski avtocesti in severni ljubljanski obvoznici med priključkoma Domžale in Tomačevo, tudi za vozila brez vinjete.

Novo na Metroplay: "Ne biti cringe" | N1 podkast s Suzano Lovec