K. Ž. | 10. 6. 2024, 20:30

Pozor! Prihajajo novi radarji, ki natančno zabeležijo vsak najmanjši prekršek

Vitronic machine vision

Novi radarji lahko zaznajo bližajoči se in odhajajoči promet ter snemajo vsakršno premikanje vozil. Vse to zagotavlja brezhibno evidentiranje kršitev tudi v gostem prometu.

Poljsko podjetje Vitronic Machine Vision je razvilo nove radarje, imenovane Poliscan, ki bodo snemali vse, kar se dogaja na cestah, poroča HAK Revija. V podjetju so dejali, da so njihove kamere natančne in atestirane, posnetkov pa ni mogoče izpodbijati na sodišču. Prav tako imajo radarji ovalno ohišje, kar pomeni, da snemajo v vse smeri, en merilni sistem pa spremlja več prometnih pasov.

Vitronic machine vision

Radarji lahko zaznajo bližajoči se in odhajajoči promet ter snemajo vsakršno premikanje vozil. To pomeni, da bodo vsi prekrški tudi zabeleženi. Kamere delujejo s pomočjo laserskega merjenja in so izjemno natančne. Na njihovo kakovost ne vplivajo niti vremenski ali prometni pogoji.

Vitronic ponuja svoje naprave v treh konfiguracijah, kot drog z nizom kamer, na stojalu ali pa v ohišju, ki spominja na zadnji del avtodoma. Radar preneha beležiti hitrost pri 320 kilometrih na uro.

Novo na Metroplay: "Ne biti cringe" | N1 podkast s Suzano Lovec