M.K. | 7. 6. 2024, 09:37 | Promocijska objava

Kako do novega avtomobila brez pologa in stroškov lastništva?

Profimedia

Pozabite na večletno varčevanje za nakup rabljenega vozila, raje si privoščite novega - brez začetnega pologa in brez stroškov zavarovanja ter vzdrževanja!  

Slovenci smo že od nekdaj močno navezani na svojo lastnino - pa čeprav nam to pogosto ne koristi. Premoženje se recimo upošteva pri izračunih dohodnine, socialnih transferjev in nekaterih davkov, zato ne čudi, da so mlajše generacije vse manj naklonjene temu, da bi si lastile preveč stvari. Številni za to tudi nimajo finančnih sredstev: ker so cene nepremičnin v zadnjih letih poletele v nebo, plače pa ostajajo sorazmerno nizke, številni lahko le sanjajo o lastnem domu, saj je praktično nemogoče dobiti posojilo zanj.  

Pri vozilih je slika nekoliko drugačna: pri nakupu avtomobila imate recimo poleg takojšnjega plačila v celoti na voljo tudi financiranje v obliki kredita ali lizinga - tako za nove kot tudi za rabljene jeklene konjičke. A ne glede na to, za katero obliko financiranja se odločite, morate imeti vsaj nekaj prihrankov, saj je ob podpisu pogodbe praviloma treba plačati polog, ki znaša najmanj 5 odstotkov odkupne vrednosti avtomobila. K temu je treba prišteti še stroške zavarovanja, registracije, morebitnega tehničnega pregleda in nakupa vinjete ter v skrajnih primerih še novih pnevmatik. Kopica stroškov, na katere pred odločitvijo za izbrano obliko financiranja marsikdo niti ne pomisli!

Profimedia

Kaj pa, če vam povemo, da se tem stroškom lahko elegantno izognete?  

Rešitev je enostavna: dolgoročni najem! To je vrsta lizinga, namenjena vsem, ki jih zanima uporaba, in ne nakup ter lastništvo vozila. Gre v bistvu za naročniško obliko financiranja vozil, ki jo pri nas poznamo pod imenom poslovni najem, v osnovi pa je to dolgoročni najem vozila, ne glede na to, ali v tako obliko financiranja vstopate kot pravna ali fizična oseba.  

Povedano po domače: tako kot pri najemu stanovanja tudi v tem primeru sklenete najemno pogodbo, v kateri so določeni vsi pogoji najema izbranega avtomobila. Po preteku pogodbo lahko podaljšate ali sklenete novo, za drug avtomobil oziroma vrnete avtomobil in s tem je zgodba za vas zaključena. Dokler je pogodba veljavna, ste najemnik vozila in ga koristite v skladu z dogovorjenimi pogoji, brez skrbi glede vzdrževanja in drugih skrbi lastništva ter raznih nepredvidljivih stroškov, kot so popravila ali padec vrednosti vozila.  

Prednosti dolgoročnega najema vozila, ki prepričajo tudi največje skeptike  

Trend dolgoročnega najema vozil je med podjetji priljubljena praksa že vrsto let, zaradi spreminjajočih se potrošniških preferenc in minimalne razlike v primerjavi s stroški nakupa ali financiranja vozila prek kredita pri banki, pa postaja vse bolj priljubljen tudi pri fizičnih osebah.  

Profimedia

Omogoča namreč prilagodljivost in udobje brez čakanja na odobritev financiranja, brez visokih začetnih vložkov in brez dolgoročnih obveznosti. V praksi to pomeni, da si lahko vsaki dve leti omislite povsem nov avtomobil ter uživate v njegovi tehnološki dovršenosti, brez skrbi in obveznosti lastništva. Pri dolgoročnem najemu namreč plačujete samo uporabo vozila, pri čemer je stroške uporabe vnaprej poznan, saj je definiran z zneskom mesečne najemnine, določene v pogodbi in se v času njene veljavnosti ne spreminja.  

Pogodbo dolgoročnega najema lahko prilagodite glede na lastne potrebe in želje, tako glede želenega obsega vključenega vzdrževanja, kot tudi števila prevoženih kilometrov in trajanja pogodbe. V fiksnem mesečnem strošku so lahko  vključene številne storitve, kot so vzdrževanje, servisiranje, zavarovanje in menjava pnevmatik. Izbor storitev določite ob sklenitvi najemne pogodbe, prav tako tudi dolžino trajanja najema in obseg kilometrov, ki jih v tem času lahko prevozite. To pomeni, da lahko optimizirate in bolj natančno načrtujete svoje finančne izdatke.  

Na kaj morate biti pozorni pri dolgoročnem najemu vozila?  

Če ste si kdaj želeli imeti povsem novo vozilo, ki ga lahko sami izberete in uporabljate, kot da bi bilo vaše, stroške zavarovanja in vzdrževanja pa prepustite drugim, je dolgoročni najem zagotovo odlična odločitev. Vozila Renault lahko v sodelovanju z Mobilize Financial Services denimo dolgoročno najamete brez začetnega pologa in pod pogoji, ki najbolj ustrezajo vašemu življenjskemu slogu. Izberite denimo Renaultov hibrid Megane Conquest, atraktivnega športnega terenca, ki združuje dinamičnost in prostornost.   

Promocijsko gradivo

Športno-elegantni križanec, ki zadovolji vse okuse  

Megane Conquest je pravi posebnež med vozili Renault: osnovni dizajn namreč močno spominja na pretekle kupejevske modele, a se lahko pohvali s petimi vrati in kar 20-centimetrsko oddaljenostjo od tal, kar pa sta karakteristiki terenskih vozil. Kot nalašč torej tako za mladostniško razigranost kot tudi moderen poslovni svet. Če k temu dodamo še prostorno notranjost in 513-litrski prtljažnik, ki se lahko razširi vse do 1.296 litrov, je jasno, da se Megane Conquest odlično obnese tudi kot družinski avtomobil.  

Tako kot druga vozila Renault, ki so na voljo za dolgoročni najem, lahko tudi Megane Conquest najamete brez začetne investicije, brez skrbi glede vzdrževanja ter servisiranja vozila, brez skrbi glede menjave ali menjave vozila in brez tveganj glede izgube njegove vrednosti. Prilagodljivi paketi vam omogočajo načrtovanje prihodnjih stroškov, saj so stroški, povezani z vozilom, že vnaprej znani in se v času trajanja pogodbe ne spreminjajo. Po izteku najemne pogodbe vozilo preprosto vrnete in najamete novo vozilo ali pogodbo zaključite.  

Promocijsko gradivo

Oglejte si aktualno ponudbo paketov OSNOVNI, SREDNJI in VELIKI, ki so z naborom vključenih storitev skrbno oblikovani glede na posameznikove potrebe in želje za nemoteno uživanje v vožnji brez nepotrebnih skrbi. Za še bolj prilagojen paket pa kliknite tukaj in z nekaj koraki pridobite ponudbo za dolgoročni najem za fizične osebe.