Uredništvo | 9. 5. 2024, 11:51

Kaj se dogaja? Kaos na ljubljanski obvoznici, zastoji in iz smeri Gorenjske in Dolenjske (še huje bo!)

Promet.si

Če odhajate na pot in se ne morete izogniti ljubljansko obvoznici, se raje opremite z železnimi živci.

Ljubljanska obvoznica je že v četrtkovih dopoldanskih urah postala prizorišče pravega prometnega kaosa, saj se vozniki soočajo z gnečo in zastoji iz smeri Gorenjske in Dolenjske. Zaradi praznikov v nekaterih evropskih državah je promet močno povečan. Poleg tega gre pričakovati, da najhuje šele prihaja, in sicer v času prometnih konic, ko se bodo številni vračali z dela v slovenski prestolnici.

Kje vse prihaja do zastojev? Na spletni strani Prometi.si pojasnjujejo: "Na gorenjski avtocesti na posameznih odsekih med počivališčem Povodje in razcepom Koseze proti Ljubljani je zamuda 15 do 20 minut. Zaradi varnosti občasno zapirajo predor Šentvid. Z ljubljanske zahodne in južne obvoznice proti Brezovici in naprej proti Primorski pa je zamuda 20 do 25 minut. Na primorski avtocesti med počivališčem Ravne in predorom Kastelec proti Kopru je zamuda 10 minut."

Težave dodatno poslabšuje tudi povečano število tovornih vozil, ki obremenjujejo že tako prenapolnjene slovenske ceste. Pristojni voznike pozivajo k previdnosti, spremljanju prometnih informacij in prilagajanju poti, da bi se izognili nepotrebnim zamudam. Če se odpravljate na pot, preverite alternativne poti ali načrtujte svoj odhod v obdobju izven prometnih konic.