7. 6. 2024, 19:22 | Vir: STA

Dež in nevihte zajele dele države: pozor, zaradi vode ovire na cestiščih

Fotografija je simbolična.

Miloš Vujinovič/Bobo

Ponekod po Sloveniji je zaradi lokalnih neviht in neurij promet močno oviran. Voznike se poziva naj se ne ustavljajo na avtocesti in pod nadvozi.

Na agenciji za okolje so za popoldne napovedali burno vremensko dogajanje, ki se je tudi uresničilo. Ponekod po državi je padala debela toča, zaradi nalivov je v hiše vdrla meteorna voda, težave so tudi v prometu. Najhuje je bilo na Štajerskem, nevihta pa je zajela tudi Gorenjsko.

"Zaradi bližajoče se nevihte, ki trenutno potuje iz Gorenjske, preko Savinjske proti Zasavju in Posavju, smo za jugovzhodno regijo izdali oranžno opozorilo," so zapisali na omrežju X.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi vode na vozišču zaprta cesta Apače-Kidričevo, na Tovarniški cesti pri železniškem podvozu, prav tako je zaradi vode na vozišču promet oviran na regionalni cesti Trojane-Vransko v Zideh.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Miloš Vujinovič/Bobo

Druga prometna obvestila

Na gorenjski avtocesti bo predor Karavanke zaprt v obe smeri v noči iz srede, 12. 6., na četrtek, 13. 6., med 21. in 5. uro. Zaprt bo tudi uvoz Hrušica proti Karavankam. Obvoz za osebna vozila bo možen preko prehodov Ljubelj, Korensko sedlo in Rateče, za tovorna vozila pa preko prehodov Šentilj, Vrtojba ali Fernetiči.

Glavna cesta Poljana-Ravne bo na Prevaljah zaradi preplastitve zaprta od sobote od 9. ure do nedelje do 17. ure. Obvoz: Poljana-mejni prehod Holmec-Pliberk (Avstrija)-mejni prehod Vič-Dravograd-Ravne na Koroškem-Prevalje in obratno.

Regionalna cesta Gobovce-Črnivec bo pri Posavcu zaradi asfaltiranja zaprta od sobote od 7. ure do nedelje do 19. ure. Obvoz: Gobovce-Kamna Gorica-Radovljica-Črnivec in obratno.

Danes bo med 15. in 21. uro popolna zapora na relaciji Ljubljana-Sneberje-Šentjakob-Dragomelj-Domžale. Med Tomačevim in Domžalami bodo zaprte tudi ceste od avtocestnih priključkov proti Šmartinski cesti. Obvoz bo možen po štajerski avtocesti in severni ljubljanski obvoznici med priključkoma Domžale in Tomačevo, tudi za vozila brez vinjete.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu