18. 9. 2023, 07:56 | Vir: STA

Na ljubljanski obvoznici zaradi nesreče oviran promet: na nekaterih odsekih nastaja gneča

Borut Živulović/Bobo

Pred predorom Karavanke nastaja daljši zastoj tovornih vozil, vozila pa so lahko tudi na voznem pasu, zato bodite previdni.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče oviran promet na vzhodni ljubljanski obvoznici med Zaloško in Bizovikom proti Malencam. Na glavni cesti Trzin-Črnuče je pri industrijski coni proti Ljubljani zaradi prometne nesreče zaprt en vozni pas.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Bobo

Zgoščen promet proti večjim mestom

Zastoj tovornih vozil, dolg dva kilometra in pol, je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Vozila so lahko tudi na voznem pasu, zato je priporočljiva previdna vožnja.

Promet je povečan na cestah proti večjim mestom, zastoji so med drugim na štajerski in dolenjski avtocesti od Lukovice in Grosuplja proti Ljubljani, na primorski avtocesti mimo Vrhnike proti Ljubljani ter na cestah Pijava Gorica-Škofljica, Mengeš-Trzin-Črnuče in Medno-Ljubljana. Ponekod po Sloveniji megla v pasovih zmanjšuje vidljivost.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Zapore zaradi del in posledic poplav

Še danes bo zaradi gradnje krožišča in avtobusnih postajališč zaprta cesta Bogojina-Gančani v Bogojini. Do 22. septembra bo na dolenjski avtocesti med Trebnjim in Kronovim zaradi del promet potekal po enem pasu, v času prometnih konic so možni zastoji.

Zaradi poplav so še vedno zaprte ceste Stahovica-Gornji Grad, Podlom-Kranjski Rak-Luče, Luče-Ljubno ob Savinji in Dravograd-Trbonje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.