1. 4. 2024, 15:36 | Vir: STA

Na nekaterih cestah nastajajo zastoji: poglejte, kje je najhuje

Fotografija je simbolična.

Valter Leban/Bobo

Bodite strpni in upoštevajte prometne predpise, še zlasti hitrostne omejitve.

Na velikonočni ponedeljek, ki je v več evropskih državah dela prost dan in se v Avstriji in delu Nemčije končujejo počitnice, nastajajo zastoji pred predorom Karavanke in mejnim prehodom Šentilj ter na delu primorske avtoceste in na cesti Šmarje-Koper.

Kot kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste, je zastoj pred predorom Karavanke v smeri Avstrije trenutno dolg tri kilometre. Na štajerski avtocesti je pred prehodom Šentilj proti Avstriji kolona vozil dolga en kilometer.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Zastoj nastaja tudi na primorski avtocesti na posameznih odsekih med Logatcem in Brezovico proti Ljubljani, kolona je dolga nekaj manj kot dva kilometra, ter na cesti Šmarje-Koper, kjer stojijo v nekaj manj kot trikilometrskem zastoju.

Dars je v prometni napovedi za danes ob prazniku v Sloveniji, na Hrvaškem, Madžarskem, v Avstriji, Italiji, Nemčiji, na Poljskem, Češkem, Slovaškem in v večjem delu Švice ter koncu počitnic v Avstriji in delu Nemčije napovedal zelo visoko oz. visoko gostoto prometa od Hrvaške proti Avstriji in Italiji.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel