26. 6. 2020, 14:51

20 let 'keš pičk' (in Nataše iz Depale vasi)

Marko Delbello Ocepek
20 let 'keš pičk' (in Nataše iz Depale vasi) (foto: Marko Delbello Ocepek)

Pod krošnjami v Tobačni se je iz karantene na odre z bendom Dubzilla, DJ SSF-om, Gapejem, Kingom in Bobijem Vejnom vrnil Klemen Klemen, ki letos praznuje 20-letnico ikoničnega albuma 'Trnow stajl' - Ob Jazz ponedeljkih in Poletni 10ki prihajajo še Help! - The Beatles Tribute ter Hamo & Tribute 2 Love. 

Posebni časi za organizacijo in koncertna druženja prinašajo posebne sladkorčke. Ustvarjalci programa v ljubljanski Tobačni so se prilagodili tudi tako, da vas ob oder pod krošnjami, ob upoštevanju pravil za varno zbiranje, vabijo s serijo butičnih koncertov za le 500 udeležencev.

Potem ko je pred ČinČinom lani dan mladosti in 25-letnico 'Leve scene' praznoval Ali En, je bilo logično, da se letos poklonimo še drugemu ključnemu albumu domače hiphop scene, s katerim je le-ta dokončno prišla v srednji tok slovenske popularne muzike. Letos namreč mineva 20 let od izida 'Trnow stajla', prvenca Klemna Klemna, ki je leto 2000 zaznamoval s hiti, kot so 'Keš pičke', 'Still love her' in 'Baraba'. 

Praznovanje na dan državnosti, ki je potekalo pod praporom Urbanega dejanja, je sicer nekoliko skalilo muhasto vreme, kar pa so glasbeni zanesenjaki vzeli kot obvezno sestavino poletnih festivalov. Klemnove igrive zimzelenčke so v Tobačni prepevali tudi Gušti, Oriana Girotto, Luka Legleria iz T.M.S. Crewa, režiserka Urška Žnidaršič, Zvezdan Simić - Zeds, prismojeni profesor bluesa Miha Ribarić, Alex Raztresen iz skupine Jardier ... Pa naj še kdo reče, da Klemnov prvenec ni (med)generacijska plošča, ki je preživela test časa!

Urbano dejanje se z večjim odmerkov vrača v Tobačno konec poletja, naslednja dva petka pa pridejo na svoj račun tudi ljubitelji skupine The Beatles in porednega blues-rocka za dva s Hamom in njegovo all-stars skupino Tribute 2 Love.
  • Help! A BEATLES Tribute – Limited 500
    Petek, 3/7 * 20.00 @ Tobačna, LJ

Help! A Beatles Tribute med posnemovalci liverpoolskih kuštravcev slovi kot eden najboljših bendov. Z avtentično kostumografijo, inštrumenti, pozornostjo za detajle in energičnim nastopom vedno znova pričarajo vzdušje zlatih časov ikoničnih Beatlov. Redno igrajo po Evropi, povabljeni so bili tudi že na International Beatleweek v Liverpool, odlično pa se obnesejo tudi na odu pod krošnjami v Tobačni.
 
Zaigrali in odpeli bodo največje hite Beatlov, od zgodnjih klasik, do pesmi iz kasnejše ustvarjalne dobe: I Want to hold your hand, She loves you, Yesterday, Can't buy me love, Here comes the sun, Hey Jude in mnoge druge. Pričakujte spektakel, ki vas bo popeljal nazaj skozi čas v zlata šestdeseta!

  •  HAMO & TRIBUTE 2 LOVE - Limited 500
    10/7 * 20.00 @ Tobačna, LJ

Hamo & T2L so klasika zgodjega poletja v Tobačni, ob vsaki zasedbi odra pod krošnjami pa sprožijo pravo eksplozijo čustev, ki jih objema njihov poredni blues-rock za dva.
 
Matevž Šalehar, Denis Horvat Duki, Uroš Škerl Kramberger Hipi, Peter Dekleva in Martin Janežič Buco so prekaljeni muzičarji, ki so pustili pečat v najboljših domačih rock in pop bendih, ob bogatem studijskem opusu in rednem koncertiranju pa so se zadnja leta tudi sami vpisali med vodilna imena domačega pop 'n' rolla.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.