22. 6. 2021, 12:00 | Promocijska objava

3 nasveti kuharskega mojstra, s katerimi bodo poletna kosila nepozabna

Promocijsko gradivo

Chef Jorg Zupan je svojo strast našel v kuhinji in je danes najmlajši kuhar v Sloveniji, ki s ponaša s prestižno Michelinovo zvezdico. Ker pa rad svojo strast deli naprej, je v sodelovanju z M SOSESKO pripravil kar 20 epizod za oddajo Kuharski tečaj s chefom Jorgom Zupanom. Zdaj, ko sta poletje in neprijetno visoke temperature že pred vrati, z vami delimo glavne trike chefa Jorga, ki bodo pripravo vašega poletnega kosila olajšali ter jo naredili še prijetnejšo. 

1. Priprava je ključna

Chef Jorg v vsaki epizodi oddaje poudari pomembnost priprave sestavin. »Mise en place«, izraz, ki se v gastronomiji uporablja kot vzpostavitev terena, nam zagotovi prijetnejšo in lažjo pripravo obroka. Najboljše je najpreprosteje.

2. Ko se nam mudi...

»V primeru pomankanja časa, lahko sestavine narežemo na manjše koščke, saj bodo tako hitreje pečene,« pravi Jorg Zupan. Za enakomerno pečene sestavine pa je pomembno tudi, da so vsi koščki približno enake velikosti. A vendarle bodite pozorni, da hrana ne ostane surova.

3. Igrajte se z začimbami

Za večjo intenzivnost okusov pri enostavnem, a okusnem poletnem kosilu, je ključna uporaba začimb in zelišč. Igrajte se z njimi in raziskujte nove okuse. Edino pravilo, ki se ga moramo držati, je uporaba suhih začimb na začetku, medtem ko se sveža zelišča dodajajo na koncu kuhanja.

Za še več trikov, nasvetov in receptov pa spremljajte Jorgovo oddajo na msoseskatv.si.

Promocijsko gradivo

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.