Ž.A. | 24. 11. 2021, 13:42

30. obletnica smrti Freddieja Mercuryja: Kako je preživel svoje zadnje ure?

Profimedia

Danes mineva natanko 30 let odkar nas je zapustil izjemen vokalist in legendarni pevec skupine Queen Freddie Mercury. Umrl je pri svojih 45 letih zaradi aidsa, vendar je bolezen skrival skoraj do konca svojega življenja. Skrivnost je razkril komaj kakšen dan pred smrtjo. Kako pa je preživel svoje zadnje ure življenja?

Zanj sta skrbela njegov partner in nekdanje dekle

Če ste si ogledali film Bohemian Rhapsodyki je izšel leta 2018, potem vsaj malce poznate življenje Freddieja. Nekaj časa je zmenkoval z Mary Austin, ki mu je vedno stala ob strani - vse do smrti pravzaprav. Ravno ona in njegov partner Jim Huttonin sta zanj skrbela vse do konca.

Profimedia
Umrl je leta 1991, kasneje tudi njegov partner

HIV so mu diagnosticirali leta 1987, umrl pa je leta 1991. Tudi njegovemu partnerju Jimu so kasneje leta 1990 diagnosticirali HIV, umrl pa je leta 2010 pri 61. letih. 

Preberite tudi: Leonardo DiCaprio: "Če ne bomo ničesar storili, poznamo izid. Vemo, kakšen bo."

Zdi se, da se je Freddie zavedal svojega stanja in enkrat na vprašanje, če se vidi starega 70 let, odgovoril z: ''Ne, takrat bom že davno mrtev. Živel sem polno življenje in če sem jutri mrtev, mi je resnično vseeno."

Kako je prestajal zadnje ure svojega življenja?

Bolezen ga je resnično prikovala na posteljo. O svojem zdravju je spregovoril šele tik pred smrtjo. K sebi je poklical prijatelja Petra Freestona in mu dal vedeti, da želi, da ljudje vedo, da ima aids.

Profimedia

O njegovem zdravstvenem stanju je med redkimi vedel še Elton John, s katerim je bil Freedie res dober prijatelj. Po smrti je Elton o njegovem stanju tudi spregovoril:

"Bil je preveč krhek, da bi vstal iz postelje. Izgubil je vid, njegovo telo je bilo prekrito s sarkomi, kljub temu pa je bil mentalno povsem ohranjen. Nisem vedel, ali je dojel, kako blizu smrti je, ali pa je to zelo dobro vedel." 

Kaj pa njegove zadnje besede?

Po nekaterih virih naj bi bile njegove zadnje besede "pee pee", saj je moral na toaleto.

Ob njem so bili ob smrti najbolj zvesti prijatelji, zanimivo pa je, da tam niso bili člani zasedbe Queen ali njegova družina. Umrl je v svoji domači postelji, kjer so že sicer zanj skrbeli izbranci in imeli 12-urne izmene, da so mu delali družbo. 

Pod ozko družbo, ki je z njim bila zadnje dni življenja, sta bila poleg prej omenjenih oseb še Dave Clark in Joe Fanelli - nekdanji ljubimec in chef.

V trenutku, ko je Freddie umrl, ob njem ni bil nihče, saj je umrl prej kot pa je kdorkoli pričakoval.

"Deloval je pomirjen. Umrl je z nasmehom na obrazu. Sam se je odločil, kdaj bo odšel,'' je dejala Mary. Bližnji so imeli občutek, da se je Freddie sam odločil, kdaj je čas za smrt, vendar to ne pomeni, da ni strašno trpel. ''Kvaliteta njegovega življenja je drastično upadla in bolečine so bile vsak dan hujše. Izgubljal je vid, njegovo telo pa je postajalo vse šibkejše. Težko ga je bilo gledati, ko se mu je stanje močno poslabšalo.''

Priporočamo tudi: Nuša Lesar šokirana nad obnašanjem starejše gospe: "Saj ne morem verjeti, kaj se mi je ravnokar zgodilo!"

Vir: STA, metro.co.uk, moskisvet.com

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.