28. 6. 2022, 12:30

Metropolitanovih 33 pod 33 – prihaja izbor uspešnih mladih, ki ustvarjajo svet, v katerem bomo živeli jutri

Metropolitan je vedno na preži za ljudmi, ki s svojim delovanjem v družbi pustijo odmeven pečat in odkrili smo, da je mnogo od teh v bistvu mlajših, kot smo pričakovali. Zato smo se, v sodelovanju s partnerji in izbrano strokovno komisijo, odločili izbrati tiste, ki jih preprosto morate poznati. Dokončni izbor projekta 33 pod 33 prihaja že kmalu!

Strokovna komisija že vztrajno pregleduje širok nabor uspešnih Slovenk in Slovencev mlajših od 33 let, ki presegajo pričakovanja v svojih sferah, ki ustvarjajo nove trende, ki rušijo rekorde, ki so uspeli že v mladih letih preseči vse izzive in s svojim delovanjem tako ali drugače spreminjajo ali izboljšujejo svet, v katerem živimo. 

Kako smo se projekta lotili

Gledali smo široko in iskali po vsej Sloveniji. Spraševali smo novinarje, urednike in strokovnjake, pa tudi povsem naključne ljudi, ki so nam križali pot, da bi izvedeli, kdo so tisti uspešni mladi, ki so se uspeli s svojim delovanjem dotakniti tako posameznika kot celotne družbe. 

Obsežen nabor kandidatov smo nato razvrstili v pet kategorij: šport, znanost, kultura, poslovni svet in zagonska podjetja. Vključeni so bili profesionalni športniki, olimpijci, rekorderji, raziskovalci, izumitelji, ustvarjalci, igralci, pevci, direktorji, ustanovitelji podjetij. Tisti, ki pišejo impresivne zgodbe. Tisti, ki ustvarjajo neverjetno. Tisti, ki so si drznili stopiti korak dlje. Tisti, ki so se izkazali za najboljše. In tisti, ki vedno znova skušajo olepšati naša življenja. 

Dokončni seznam

Iz številnih nominacij smo finalni izbor 33 članov prve generacije projekta 33 pod 33 prepustili strokovni žiriji, ki so jo sestavljali:

  • DJ Umek, največji slovenski zvezdnik elektronske scene in eden ključnih botrov razvoja elektronske glasbene kulture v Sloveniji, s številnimi uspehi tudi v tujini.
  • Filip Flisar, olimpijec, svetovni prvak, smučar prostega sloga v disciplini smučarski kros, ki je po koncu kariere ostal legenda slovenske smučarske zgodovine.
  • Stella Korošec, soustanoviteljica uspešnih blagovnih znamk Equa, Goat Story in EquaCare, strokovnjakinja za marketing, ki je uspela garažno podjetje razviti v cvetoč posel.
  • Matej Huš, doktor fizikalne kemije, raziskovalec na Kemijskem inštitutu, strokovni sodelavec pri številnih medijih na področju znanosti in tehnologije, ki v profesionalnem življenju ves čas prepleta fiziko, kemijo, računalništvo in novinarstvo.
  • Greta Šter, izkušena analitičarka z dolgoletnimi izkušnjami na področju mobilnih komunikacij in poslovnih procesov, danes pa vodja korporativnega komuniciranja in odnosov z javnostmi pri podjetju Telemach.

Partnerja projekta sta podjetji Barcaffe in Zavarovalnica Triglav, vsem dobro poznani tržni znamki v Sloveniji, ki že od nekdaj razumeta in spodbujata grajenje poslovne in ustvarjalne prihodnosti na mladih. S sodelovanjem pri projektu Metropolitanovih 33 pod 33 dodajata svoj strokovni in izkušenjski zagon za uspešne mlade, ki že danes rišejo nova obzorja na najrazličnejših področjih.

Kaj bomo dobili

Prva generacija projekta Metropolitanovih 33 pod 33 bo tlakovala pot nacionalni skupnosti uspešnih, inovativnih, drznih, pogumnih mladih, ki bodo ne le pomemben odsev slovenskih zgodb o uspehu, ampak tudi izjemen vir navdiha in priložnosti za prihajajoče generacije. 

Ob lansiranju projekta bomo postopoma zgradili bazo informacij in video intervjujev, ki bodo omogočili bolj podroben vpogled v profesionalna življenja mladih v prvi generaciji. Spoznali jih boste že kmalu.

Podporniki projekta