Maša Tome | 23. 12. 2020, 12:02

5 božičnih filmov (in ena serija), ki vam bodo polepšali letošnje praznike

Profimedia

Letošnji božični čas bo za veliko ljudi izgledal precej drugače kot običajno, vendar pa to še ne pomeni, da se ne moremo spraviti v praznično vzdušje s sladkim božičnim filmom (ali dvema). Zato smo za vas pripravili kratek seznam filmov (in ene televizijske serije), ki bodo zagotovo ogreli vaše srce in nekoliko izboljšali te praznike.

1.     A Christmas Prince (2017)

Netflix zadnja leta slovi po svojih božičnih filmih, ki se lahko kosajo z dobro poznanimi Hallmarkovimi klasikami. Eden izmed takšnih je zagotovo tudi A Christmas Prince, ki spremlja zgodbo ameriške novinarke Amber, ki jo pred božičem pošljejo v majhno državo Aldovio, da bi poročala o kronanju mladega princa Richarda. Toda ko Amber prispe do palače, odločena da dobi sočno zgodbo, jo primer zamenjane identitete s kraljevo družino zaplete bolj kot je kadarkoli pričakovala. Ne pozabite pa si pogledati tudi dveh nadaljevanj, ki  sta sledila tej Netflixovi božični klasiki (A Christmas Prince: The Royal Wedding in The Royal Baby).

Profimedia

2.     Let It Snow (2019)

Film, posnet po istoimenski knjigi, ki vsebuje kratke zgodbe treh pisateljev (med drugim tudi priznanega mladinskega pisatelja, Johna Greena), predstavi zgodbo skupine mladih posameznikov, ki jih na predbožični večer združi snežna nevihta. Tej  Netflixovi poslastici ne manjka dramatičnih pripetljajev, pop zvezdnika, ki se trudi ostati neopažen, hitro pripravljene zabave v lokalni restavraciji, in pa romantičnih zgodb vseh vrst, ki vas bodo nasmejale in hitro spravile v božično vzdušje.

3.     Last Christmas (2019)

Ta lanskoletna romantična komedija z nepričakovanim preobratom, bo vaš praznični čas obarvala z upanjem in ljubeznijo, glavna igralca (hollywoodska ljubljenca Emilia Clarke in Henry Golding) pa vas bosta prepričala s svojim čustvenim nastopom in obilico duhovitih opazk. Last Christmas je romantična komedija, ki se nekoliko umakne od dobro poznanih stereotipov, in nam predstavi Kate, raztreseno mladenko, ki dela v trgovini z božičnimi okraski in (neuspešno) hodi na številne avdicije z upanjem na prihodnost na odru. Njeno življenje je polno slabih odločitev in ko vanj zakoraka Tom, optimističen mladenič z zlatim srcem, se vse skupaj zdi skorajda prevel idilično. Toda Kate in Tom se nepričakovano zbližata in Kate začne premišljevati o svojih dejanjih – in upanju, ki je včasih naše edino orožje proti kruti realnosti.

Profimedia

4. Happiest Season (2020)

Ta LGBT romantična komedija/drama je letošnje leto navdušila gledalce s svojo tenkočutno zgodbo in odlično igralsko zasedbo, in začrtala pot za prihodnje kvir božične poslastice. Ko se Abby Holland (katere vlogo je prevzela Kristen Stewart) odloči, da se bo svoji punci Harper pridružila pri praznovanju božiča z njeno družino, jo tam pričaka neprijetno presenečenje – Harper svoji konzervativni družini še ni povedala, da so ji všeč dekleta. To seveda vodi v številne neprijetne, a komične zaplete, Abby pa se začne spraševati, ali je prihodnost s Harper sploh mogoča. Med srčnimi scenami in zabavnimi pripetljaji, bo film Happiest Season vašo pozornost držal vse do zadnje minute.

Profimedia

5. The Holiday (Počitnice; 2006)

Počitnice ostaja eden najbolj priljubljenih božičnih filmov, ki se vztrajno vrti na različnih kanalih, takoj ko zunaj postane hladno. Z zvezniki visokega kova kot so Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law in Jack Black, lahko to romantično komedijo skorajda okličemo za hollywoodsko klasiko. Iris (Winslet) in Amanda (Diaz), ena kolumnistka v Londonu in druga producentka v LA, sta siti nezadovoljstva, ki ga doživljata v svojih življenjih in željni sprememb. Ko tako obe naletita na spletno stran, ki nudi zamenjavo domov za določen čas, se neizogibno povežeta in odločita, da bosta za dva tedna zamenjali svoja domova. Ne pričakujeta pa, da bodo te počitnice korenito spremenili njuni življenji in pripeljale do novih ljubezni.

Profimedia

Dash & Lily (2020)

Pa dodajmo še eno televizijsko serijo! Netflixova televizijska serija posneta po knjižni predlogi, je s svojimi osmimi epizodami praznično obarvala platformo že novembra. Optimistična Lily, ki obožuje praznike in vse, kar je povezano z njimi, in večno cinični Dash se povežeta skozi izzive, zapisane v zvezku, ki si ga izmenjujeta in ki ju vodi po različnih lokacijah v New Yorku. Toda ta drobni zvezek kmalu ne vsebuje le izzivov, temveč tudi njune želje in sanje, Dash in Lily pa ugotovita, da njuno prijateljstvo prerašča v nekaj več in da se želita končno spoznati tudi v živo. Ta neverjetno prikupna božična romanca, bo zagotovo ukradla vaše srce, in prebudila željo, da bi tudi vi pustili zvezek z nekaj drobnimi napotki v najbližji knjigarni – kdo ve, morda bi vam pripeljal ljubezen!

Profimedia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.