Maša Tome | 22. 1. 2021, 08:10

5 Netflixovih serij, ki trenutno najbolj navdušujejo Slovence

Profimedia

Netflix postaja v zadnjih letih tudi v Sloveniji stvar vsakdana, še posebej prav pa je mnogim prišel v zadnjih mesecih, ko so bile korenito spremenjene naše življenjske navade. Tako smo za vas pripravili 5 serij, ki v zadnjih mesecih prepričujejo Slovence – in če si jih še niste ogledali, vas bo morda katera prepričala prav v tem članku.

1. Bridgerton

Zgodovinska drama Bridgerton je vse od svojega izida za božič povzročila pravi medijski udar – že več kot tri tedne ostaja svetovno ena najbolj gledanih serij na Netflixu, vsula pa se je tudi prava poplava člankov, debat na socialnih medijih in različnih videov in TikTokov, kjer ljudje izražajo navdušenost do te serije. Ustvarjena po knjižni seriji avtorice Julie Quinn in v produkciji priljubljene Shonde Rhimes, matere televizijskega velikana Grey's Anatomy (Talenti v belem), Bridgerton pripoveduje zgodbo družine iz visoke družbe, Bridgerton, v času regentskega obdobja v Londonu. Če so škandali vaš skriti užitek, te serije ne smete zamuditi!

Profimedia
2. The Queen's Gambit (Damin gambit)

Netflixova miniserija The Queen's Gambit, posneta po knjižni predlogi Walterja Tevisa, je v prvem mesecu pogledalo rekordno število gledalcev in povzdignilo popularnost šaha med ne-šahovsko populacijo. Zgodba o Beth, ki po smrti matere pristane v sirotišnici, kjer jo hišnik nauči igrati šah, se vam bo zagotovo usidrala v srce. V sedmih epizodah boste sledili Beth, ki s svojim naravnim talentom za šah in neskončno ljubeznijo in zavzetostjo do igre kar pomete s konkurenco in se le v nekaj letih zavihti med najbolj prepoznane in neustrašne šahiste na svetu. Zgodba je zapeljana na način, da je predhodno šahovsko znanje nepotrebno, za Beth pa boste navijali skozi številne življenjske vzpone in padce (in se mogoče vmes zaljubili tudi v to strateško igro)!

Profimedia
3. Lupin 

Lupin, francoski komični misterij, ki je na Netflix prišel šele 8. januarja, je že prepričal mnoge gledalce in se hitro uvrstil med deset najbolj gledanih Netflix vsebin tudi v Sloveniji. V seriji sledimo Assanu Diopu, ki se odloči, da se bo maščeval za krivico, ki je bila pred petindvajsetimi leti storjena njegovemu očetu s strani bogate družine Pellegrini. Pri tem ga navdihujejo in vodijo dogodivščine fiktivnega kavalirja in tatu, Arsène Lupina (ki ga je v začetku dvajsetega stoletja ustvaril francoski romanopisec Maurice Leblanc). Pripravite se na številne premetene trike in zapletene, a neskončno zabavne prevare.

4. Emily in Paris (Emily v Parizu)

Ta zabavna ameriška komična drama, v kateri spremljamo mlado Američanko Emily, ki se nepričakovano znajde čez lužo kot »drug zorni kot« francoskemu podjetju Savoir, trenda na Netflixu že vse od svojega izida v oktobru. Kljub žalostno stereotipskemu prikazovanju Francozov (in do določene mere tudi Američanov) in posledičnemu zavijanjem z očmi mnogih gledalcev, si je Emily s svojo lahkotnostjo in ravno pravo mere sočnosti priborila številne oboževalce in zagotovila drugo sezono, ki bo nedvomno ponovno polna škandalov in za las preprečenih (poklicnih) trčenj. Četudi zabavne drame niso za vas, vam bo Emily in Paris zagotovo polepšala kak oblačen dan – najsi s svojo prečudovito kinematografijo in dih jemajočo predstavitvijo Pariza ali pa z Emilyjino zagnanostjo in občasnimi napakami, ki jo delajo neverjetno človeško.

Profimedia
5. Brooklyn Nine-Nine (Brooklyn 9-9)

Veteranka med komičnimi serijami, Brooklyn Nine-Nine, ki si je po ukinitvi leta 2018 s strani produkcijske hiše Fox našla nov dom pri NBC, redno ostaja med najbolj gledanimi serijami na Netflixu. Dogodivščine newyorških policajev, ki uspešno hodijo po meji med krohotajoče zabavnim in praktično absurdnim, že sedem sezon prepričujejo gledalce in kritike, vsi pa težko čakajo na osmo sezono. Izid te je napovedan za letošnje leto, pričakujemo pa lahko nekoliko resnejši ton, saj so se pisatelji serije po protestih Black Lives Matter odločili popolnoma prenoviti scenarij in osmo sezono posvetiti temu gibanju in problematiki, ki pesti Združene države Amerike.

Profimedia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.