17. 8. 2021, 19:31

5 neverjetnih dejstev o Robertu De Niru, ki praznuje svoj 78. rojstni dan

Profimedia

Robert De Niro je ameriški filmski igralec, ki je v svoji dolgi karieri odigral že več kot 80 filmskih vlog - najverjetneje pa se ga spomnite po vlogi v filmu Boter 2. Danes praznuje svoj 78. rojstni dan, zato smo za vas pripravili 5 stvari, ki jih o njemu morebiti (še) ne veste.

#1 Njegova prva vloga je bila v filmu The Wizard of Oz

Že pri rosnih desetih letih je Robert De Niro zaigral svojo prvo vlogo v filmu The Wizard of Oz. 

#2 Zaradi želje po igranju ni dokončal srednje šole

Njegovi starši so prav tako hodili po umetniški poti, saj sta bila oba slikarja. Jabolko, ki drugače ne pade daleč od drevesa, je tokrat namesto v umetniški atelje padel v filmske studie. De Niro se je zaljubil v oder in filme, zapustil zasebno srednjo šolo in se podil za sanjami, da postane igralec.

#3 Ima američansko-italijansko kri

De Niro je imel najprej ameriško državljanstvo, nato italijansko-ameriško in od leta 2004 dalje italijansko državljanstvo. Italija mu je podelila častno državljanstvo kot priznanje za njegovo kariero. De Niro je bil sicer rojen v New Yorku mami nemškega, francoskega in nizozemskega rodu in očetu irsko-italijanskega rodu.

#4 Po New Yorku je vozil taksi

Da bi se kar se da dobro pripravil za vlogo v filmu Taxi Driver, je ameriški igralec vozil taksi in tako preživel več vikendov s prevažanjem potnikov po New Yorku. 

#5 Za vlogo v filmu se je precej zredil in dobil resne zdravstvene težave

Njegova zavezanost in predanost vlogi je legendarna, saj se je za različne vloge že velikokrat različno prilagodil. Njegova znana vloga kot boksarskega prvaka Jakea LaMotte je dosegla življenjsko nevarne pogoje. Za drugo polovico filma je v samo štirih mesecih pridobil 66 kilogramov. Zaradi tega so se mu razvile težave z dihanjem.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.