Maša Tome | 3. 2. 2021, 11:52

5 novih Netflixovih filmov in serij, ki jih ne smete zamuditi

Profimedia

Netflix vsako leto postreže s kopico zasvajajočih in neverjetno gledljivih filmov in serij, ki nas obdržijo pred malimi ekrani dolgo v noč, in to leto ne bo prav nič drugačno! Napovedanih je bilo že kar nekaj vsebin, ki bodo zagotovo postale uspešnice - za vas smo jih izbrali pet, ki jih v prvi polovici letošnjega leta res ne smete zamuditi!

1.     Shadow and Bone

Ena izmed Netflixovih največjih produkcij letošnjega leta je fantazijska serija ustvarjena po predlogi fiktivnega sveta priljubljene mladinske pisateljica Leigh Bardugo (serija bo vključila tako zgodbo trilogije Shadow and Bone kot njene naslednice, dulogije Six of Crows - Vranja šesterica). V seriji bomo spoznali mlado Alino, ki odkrije, da ima moči, ki bi utegnile končno združiti njeno razdvojeno državo. Toda tovrsten dar ima svojo ceno in Alina bo morala ugotoviti, kdo ji je dejansko željan pomagati in kdo želi samo izkoristiti njeno moč. Prištejte k Alinini zgodbi še skupino huliganov in tatov z neverjetnimi sposobnostmi spletkarjenja, katerih glavna motivacija je denar (za popolno Netflixovo poslastico). Shadow and Bone nam bo postregel s kopico likov, ki bodo ukradli naša srca (kot se spodobi za skupino tatov), in neverjetno zgodbo o upanju, ljubezni in temačnih silah, ki nas bo obdržala pred malimi ekrani ure in ure. Oprostite, 23. aprila smo zasedeni!

2.     Firefly Lane

Posneto po New York Times prodajni uspešnici z istim imenom avtorice Kristin Hannah, Firefly Lane sledi zgodbama dveh nerazdružljivih najboljših prijateljic skozi več turbulentnih desetletij. V desetih epizodah bomo spoznali Kate Mularkey in Tully Hart in njuno prijateljstvo vse od začetka v 70-ih letih pa do sedanjosti. Z odlično igralsko zasedbo (vlogi prijateljic sta prevzeli Katherine Heigl and Sarah Chalke) je seriji skorajda že pripisan uspeh, zagotovo pa vas bo prepričala tudi čarobnost prijateljstva, ki ga je uspela ujeti serija (kot je vidno že iz samega napovednika). Firefly Lane prihaja na Netflix 3. februarja.

Profimedia

3.     To All the Boys: Always and Forever

Le dva dni pred valentinovim nam bo Netflix postregel s tretjim (in zadnjim) filmom o srednješolki Lari Jean, ki se je znašla v zagati po tem, ko je nekdo poslal njena skrivna ljubezenska pisma petim fantom, ki jih je nekdaj ljubila. V prihajajočem tretjem filmu je Lara Jean v srečni in predani zvezi z enim izmed prejemnikov njenih pisem, priljubljenim lacrosse igralcem Petrom Kavinskyim, oba pa se pripravljata na odhod na fakulteto. Zadnje poglavje te priljubljene ljubezenske zgodbe bo pokazalo, ali lahko njuna ljubezen preživi ovire, ki jih bo na njuno pot vrgel zaključek srednje šole.

Če ob romantičnih komedijah zapoje tudi vaše srce, potem zagotovo ne smete zamuditi zaključka te prikupne trilogije filmov. Srčni liki, očarljiva estetika filma in nepozabna ljubezenska zgodba bodo naredili izkušnjo še toliko bolj nepozabno!

(Pst. V letošnjem letu se nam na Netflixu obeta zaključek še ene najstniške romantične trilogije filmov – The Kissing Booth).

Profimedia

4.     Fate: The Winx Saga

Sodobna priredba italijansko-ameriške animirane serije Winx Klub, ki je žela velike uspehe na mreži Nickelodeon, je pred dobrim tednom dni končno izšla na Netflixu in se hitro uvrstila med trenutno najbolj gledane serije. Sprejem te modernistične verzije zgodbe o modno oblečenih vilah, čarobnih močeh in temnih skrivnostih, je bil do sedaj relativno mlačen, mnogi pa produkciji očitajo tudi pomanjkanje raznolikosti (in nenatančno izbiranje igralcev) – toda kljub temu se zaradi hitrega uspeha serije, le-tej po vsej verjetnosti obeta obnovitev. Če se tudi sami spomnite te animirane serije (ali pa so jo gledali vaši sorojenci ali otroci), si vzemite nekaj uric in obudite svoje spomine skozi (precej bolj temačno) priredbo. 

Profimedia

5.     Moxie

Začetek marca se nam obeta ognjevita komična drama izpod režiserskega in produkcijskega peresa Amy Poehler in posneta po istoimenski knjižni uspešnici, Moxie. Mlado Viviane, ki je na svoji teksaški šoli sita pretirano seksističnega in toksičnega stanja, navdihne materina uporniška preteklost – Vivian anonimno izda revijo, ki na šoli sproži pravo feministično revolucijo. Film vam bo postregel s prepoznavnimi igralci (med drugim v njem nastopi tudi Amy Poehler sama), obilico bojevitosti in zabavnimi vložki, ki bodo razbili nekoliko težjo tematiko filma. Kdo ve, morda bo Moxie tudi na Netflixu zanetil pravo revolucijo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.