D.H. | 5. 6. 2020, 08:39

6 prisrčno nenavadnih zgodb iz časa pandemije, ki ste jih verjetno spregledali

Profimedia

Preden se je situacija s koronakrizo vsaj v zdravstvenem pogledu obrnila na bolje, smo živeli v obdobju nepredstavljivo tragičnih novic. Zato nismo bili najbolj pozorni na tistih nekaj zgodb, ki so v času koronakrize ponujale vsaj malce duhovite razbremenitve.

Razkužilo kot blagoslovljena voda

V hrvaškem mestu Vinkovci je Damir Jakšić, neodvisni mestni svetnik, postal manjša spletna senzacija, ko je bil na Facebooku objavljen posnetek, v katerem je ob vstopu v nakupovalni center razkužilo za roke uporabil kot blagoslovljeno vodo. Kasneje je za publikacijo Slobodna Dalmacija povedal, da je to storil popolnoma spontano, ker je bilo razkužilo videti kot blagoslovljena voda in da se s tem seveda ni posmehoval veri, saj je bil vzgojen v verski družini. Ljudje so tako zakljućili, da ga je  v času karantene in samoizolacije verjetno le prevzela nostalgija po cerkvenih obredih.

Vir: Slobodna Dalmacija

Kazen za lutke

Južnokorejski prvoligaš FC Seoul je prejel visoko denarno kazen (100 milijonov korejskih vonov ali nekaj več kot 74.000 evrov), ker je bilo med lutkami, s katerimi so želeli zapolniti med tekmami sicer prazne sedeže na stadionu, 30 seks lutk podjetja Dalcom. Pri FC Seoul so trdili, da niso vedeli, da so med običajnimi lutkami tudi seks lutke, kar pa ni delovalo najbolj prepričljivo, glede na to, da so nekatere od teh lutk imele oglasne našitke za pornografske strani. Izkazalo se je, da je pred tekmo taiste lutke uporabilo neko drugo podjetje za fotografiranje, ti pa so oglase po končanem projektu pozabili odstraniti.

Vir: Channel News Asia (CNA)

Improvizirani avtomobil

V Belgiji je bil 1. maja odprt samo en McDonalds, kjer pa je bilo mogoče hrano naročiti le preko sistema drive-thru. Hčerka Nathalie Moermans si je tisti dan nadvse zaželela obrok iz McDonalds, problem pa je bil, ker Nathalie nima avtomobila, karantena pa je preprečevala, da bi si avtomobil od kogarkoli lahko sposodila. Zato sta se s 16-letno hčerko Marie domislili prisrčne rešitve. V edini odprti McDonalds sta prišli maketi avtomobila, izdelanega iz kartona. Na registrski tablici je pisalo COVID-19, na vratih pa »Oprostite, želiva McDonalds hrano, a nimava avtomobila.«

Nathalie pravi, da hčerka sprva ni bila najbolj navdušena nad idejo, da s tem »avtomobilom« dejansko odideta v McDonalds, a jo je na koncu le prepričala. »Povedala sem ji, da bo tako imela vsaj kakšen zabaven spomin na vse skupaj.« Na poti do restavracije sta naleteli na policistko, ki se je le nasmejala ob njunemu podvigu, ko sta prispeli na cilj, pa so se še celo zaposleni iz McDonaldsa želeli fotografirati ob njunem improviziranem vozilu. In seveda sta na koncu tudi dobili hrano, ki sta si jo tako želeli.

Vir: Newsweek

Samostanska košarka

Nune iz samonstana Convento de San Leandro v španski Sevilji običajno izdelujejo sladkarije – tradicija, ki jo v tem samostanu, zgrajenem v 13. stoletju, prakticirajo že štiri stoletja. V času koronakrize so nune zaprle svojo proizvodnjo sladkarij in se preusmerile v izdelovanje zaščitnih mask. Med delom pa so si privoščile tudi zelo zdrav odmor – igrale so košarko.

Vir: The Cut

Afera med epidemijo?

Španski televizijski voditelj Alfonso Merlos se je v začetku maja znašel v neprijetni situaciji, ko se je med njegovim prenosom iz samoizolacije v ozadju posnetka sprehodila na pol gola ženska. Gledalci so hitro prepoznali, da ta gospodična ni Marta Lopez, sicer španski javnosti najbolj znana z nastopom v šovu Big Brother, s katero naj bi se Merlos videval v času tega prenosa, temveč njegova kolegica novinarka Alexia Rivas.

Gledalci so Merlosa obtožili nezvestobe, zato se je voditelj odzval s pojasnitvijo, da je pred tem incidentom že prekinil odnos z Marto Lopez. Alexia Rivas je potem še povedala, da se z Merlosom videvata že tri tedne in da je v razmerje vstopila v prepričanju, da je znani voditelj samski. Z Merlosovo zgodbo pa se ni strinjala Marta Lopez, ki je za Metro razkrila, da nikoli nista prekinila odnosa, sta pa bila v tistem čas sredi resnejšega prepira.

Vir: People

Zamaskirana nerodnost

Ko je belgijski pravosodni minister Koen Geen obiskal proizvodnjo in distribucijo zaščitnih mask, je njegov nerodni poskus nameščanja zaščitne maske nemudoma postal spletna virala. V bran mu je na Twitterju stopila kar J.K. Rowling, avtorica knjižne serije Harry Potter, ki je zapisala, da se pri dobri veri ne more norčevati iz gospoda Geena, saj bi v dani situaciji, pod pritiskom kamer, tudi sama verjetno naredila popolnoma isto. Gospod Geen se ji je potem zahvalil – v imenu vseh nerodnežev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.