N.Z. | 22. 2. 2021, 14:30

7 bizarnih zahtev, ki se jih mora vsakodnevno držati osebje Trumpovih hotelov

profimedia

Imate stresen dan v službi? Preberite, kaj imajo nekdanji zaposleni v Trumpovem hotelu v Washingtonu za povedati o tem, kako je biti v službi s šefom, kot je Donald Trump. Morda vam to stvari postavi v drugačno perspektivo.

V hotelu, v katerem so delali, so morali med drugim imeti neprestano prosto mizo, če bi si Donald skupaj z Rudyjem Giulianijem ali Michaelom Cohenom ali s komer koli iz svoje ožje ali širše družine zaželel tam jesti. Osebje restavracije je imelo tudi natančna navodila, kako v tem primeru postopati: od tega, kako postreči njegovo najljubšo jed, do tega, kako pogosto mu dotočiti dietno Coca Colo. In to še zdaleč ni vse.

Pri Indy100 so povzeli nekaj najbolj bizarnih razkritij nekdanjih zaposlenih v Trumpovem hotelu, ki so jih ti razkrili za Washingtonian magazin.

1. Pravilo dietne Coca Cole

Osebje restavracije je bilo seznanjeno z navodili, kako je potrebno v 7. korakih postreči in dotočiti predsednikovo najljubšo pijačo. V navodila so bile vključene tudi natančne skice postopka, v katerih je bilo razdelano, kako odpreti steklenico ob mizi z odpiračem za dolge vratove steklenic, kako steklenico držati in kje natančno jo je potrebno podpirati nato z drugo roko ob točenju v kozarce.

Ko pijačo natočijo, morajo kozarec tudi pravilno postaviti na doseg desne roke bivšega predsednika, nato pa cel ritual ponavljati, dokler Trump ne zapusti mize.

2. Vse takoj in na dosegu roke

Trumpovo naročilo je bilo vedno isto. Strežno osebje je bilo priučeno, da je potreglo dvojno porcijo  ocvrtkov iz listnatega testa v roku dveh minut, ko je sedel za mizo, čemur je moral praktično takoj slediti še koktajl z rakci. Nato naj bi vsakič znova naročil dobro pečen zrezek s pomfrijem, ki ga je nato dobro zalil s Heinzovim kečapom. Slednjega so mu morali postreči v miniaturni steklenički, ki so jo pred njim odprli pri mizi, ob tem pa so morali paziti, da se je ob odprtju zaslišal pravi 'pop' zvok.

Osebje je moralo poskrbeti tudi, da je bil v bližini neprestano poln pladenj prigrizkov hitre prehrane za predsednika: od razne vrste čipsov do sladkarij, med katerimi so bili tako Snickers kot Oreo piškoti.  

3. Predsedniški gostje

Trump je v svojo restavracijo rad vabil najrazličnejše republikanske senatorje in člane kabineta, neredko pa sta se mu na kosilo pridružila odvetnika Michael Cohen in Rudy Giuliani. Še posebno zadnji je veljal za najbolj 'sitnega VIP' gosta, saj je včasih v restavraciji kar obsedel in kar tam opravil s papirnato birokracijo.

Nekdanji menedžer restavracije je še dodal, da je bil prav Giuliani 'največja tečka', medtem ko s Trumpovim podmladkom običajno ni bilo veliko dela, le Tiffany je pogosto rezervirala mizo, potem pa se ni prikazala.

4. Zadrege, ki so jim priča

Nekdanji zaposleni je razkril številne nerodnosti in nenavadne situacije, ki so se pripetile, ko je delal za Donalda Trumpa. Od tega, da so ob inavguraciji leta 2017 vdrle horde ljudi do nenapovedanega obiska Marle Maple. Osebju je nekoč uspelo izgubiti plašč Steva Mnuchina, Hope Hicks pa je enkrat čakala 'stoletja', da je bila postrežena, ker je menedžer ni dovolj hitro prepoznal.

In potem je bila tu še situacija, ki naj bi strašno vznevoljila Donalda Trumpa. Prepričan je bil, da je njegov gost pri mizi dobil večji zrezek od njega, zaradi česar je naredil strašno dramo.

Bojda je težko zadovoljiti tudi nekdanjo prvo damo. Nekoč naj bi zavrnila neko jed zgolj zato, ker je ta vsebovala prilogo.

5. Pretiravanja in kaprice

Osebje še razkriva, da imajo gostje 'višje statusa' običajno posebne zahteve, s katerimi si 'zgolj hranijo svoj velik ego'.

Da bi jim uspelo slediti vsem kapricam, si te zapisujejo v zabeležke za 'vse, ki so nekdo'. Med zapisi je tako mogoče najti posebne preference pri naročilih, npr. koliko oliv naj bo v njihovem martiniju, če pa gostje nato tudi bivajo v hotelu, postanejo specifične informacije o posebnih tretmajih kar del dnevnih urnikov (del teh navodil vsebujejo tudi fotografije 'najbolj pomembnih gostov', na katere mora biti osebje še posebno pozorno).

6. Videz šteje

Nič nenavadnega ni, da se mora osebje posebno luksuznih restavracij in hotelov oblačiti po posebnih protokolih, vendar so v Trumpovih hotelih te zahteve še posebno (pre)naglašene. Kodeks oblačenja je v detajle dodelan v pravilniku o 'videzu & ugledu', ki ne pozabi omeniti dovoljene dolžine obraznih dlak in nohtov.

Ženskemu osebju je nošnja hlač sicer 'dovoljena', a je bilo večkrat jasno poudarjeno, da je nošnja oblek in kril bolj zaželena. Nekdanja menedžerka je povedala, da se je zato trudila, da bi bila videti kot napovedovalka na Fox News.

7. Vsi morajo biti podporniki Trumpa

Čeprav večina starejših zaposlenih daje videz, da so Trumpovi podporniki, naj bi bila resnica vse kaj drugega kot to.

Večini je v resnici precej vseeno, nek barman pa je priznal, da je pogosto lagal o tem, samo da bi se ognil težavam. Neredko naj bi šel tako daleč, da je glasno zatrjeval: "Seveda podpiram predsednika. On je čudovit možakar." Nek drug nekdanji zaposleni naj bi mu na to glasno pritrjeval: "Seveda. Čista resnica!", a za magazin priznal: "Navznoter pa me je pobiralo od sramu."

Po drugi strani pa ima delo v Trumpovih hotelih tudi dobro plat: t.j. plača. Zgoraj omenjeni barman je povedal, da v svoji 25-letni karieri še ni zaslužil bolje. S plačo in bogatimi napitninami naj bi zaslužil tudi do 100.000 dolarjev na leto.

Vir: indy100.com

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.