7 zvezdnic, za katere morda niste videli, da imajo pegice

25. 8. 2021, 11:50 | Scena

              7 zvezdnic, za katere morda niste videli, da imajo pegice (foto: Profimedia) Profimedia

Se spomnite revij iz devetdesetih let? Bile so polne drobnih obrvi, drznih trendov in izjemno močnega sijaja na ustnicah. Manjkala pa je ena stvar – pege.

Pege so že leta obarvane ali prikrite, čeprav so povsem normalne in neškodljive. Pege so temnejše lise na koži, ki jih povzročajo pigmentirane celice. Nekateri so jih včasih videli kot madeže in kot nekaj, kar je potrebno skriti. Tega prepričanja je sicer v današnjih časih manj, še vseeno pa je prisotno.
 
Danes je naše dojemanje peg drugačno in za to imajo delni zaslužek tudi zvezdnice, ki pegic ne prikrivajo. Hashtag #freckles ima na Instagramu več kot 4,5 milijonov zadetkov. Vključene so celo v visoko modo – ne samo, da boste v revijah videli naravne pege, nekateri vizažisti jih sedaj tudi narišejo.
 
Predstavljamo vam le nekaj zvezdnic, ki se držijo trenda pozitivnosti in všečkajo svoje pegice.


#1 Adwoa Aboah
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adwoa Aboah (@adwoaaboah)

Adwoa Aboah je s svojim obrazom, posutim s pegami, ena najbolj prepoznavnih manekenk na svetu. Za Harper's Bazaar je povedala, da se izogiba podlagam, ker noče skriti svojih peg, in dodala: "Nikoli nisem bila negotova, zato menim, da je super, da jih moda sprejema."

To ni edini način, s katerim Aboah zagovarja svojo naravno kožo - odprta je tudi glede svojega boja proti aknam.

#2 Kesha
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kesha (@iiswhoiis)

Ali tudi vi niste vedeli, da ima pevka Kesha obraz poln peg? V njenih glasbenih videih so pogosto skrite. Vendar pa je leta 2019 na Instagramu dejala, da je bila ena od njenih novoletnih zaobljub »pustiti moje pege živeti« - s ponosom se je razkazovala z golim obrazom.

#3 Halsey
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by halsey (@iamhalsey)

No, pevka Halsey ni bila nikoli sramežljiva z objavljanjem naravnih fotografij obraza - s pegami, brez ličil in brez filtra.

#4 Demi Lovato
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato)

Demi Lovato rada objave na Instagramu ohranja resnične in s ponosom razkazuje svoj celulit in obline. Pod fotografijo je zapisala, da že dolgo ni objavila fotografije brex ličil in da je čas, da po toliko glamuroznih fotografij objavi realno in pokaže pravo sebe. Izpostavila je, da je ponosna na svoje pege. 

#5 Kylie Jenner
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylie(@kyliejenner)

Kylie Jenner je na družbenih medijih z veseljem pokazala svoj obraz brez kilograma ličil in enajstih filtrov. In splet jih je bil hvalažen.

#6 Alicia Keys
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alicia Keys (@aliciakeys)

Alicia Keys je nedavno tega skočila na zvezdniški trend videza brez ličil in se predstavila z vsemi svojimi pegicami. 

#7 Emma Watson
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PORTER magazine (@portermagazine)

Svet modne fotografija ima zelo rad pegice, ki so že postale opazen del modnih brvi in editorialov. Takole se je recimo predstavila Emma Watson na naslovnici revije Porter.