23. 10. 2019, 06:00 | Vir: STA

72-letna Italijanka se odpravlja peš na potovanje od Benetk do Pekinga

profimedia

Italijanka Vienna Cammarota se je odločila, da se bo kljub svojim sedmim desetletjem odpravila po sledeh Marca Pola in se aprila prihodnje leto peš odpravila na popotovanje od Benetk in Pekinga. Dolgoletna pohodnica namerava v kitajsko prestolnico prispeti v dveh letih, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Nekdanja finančna uradnica iz Paestuma južno od Neaplja se namerava na pot, ki jo bo sprva vodila po Balkanu, odpraviti z desetkilogramskim nahrbtnikom. Pot jo bo nato vodila prek Turčije, Turkmenistana, Uzbekistana in Kirgizistana. Kitajsko naj bi dosegla leto dni po začetku poti, v Peking pa naj bi nato prispela leta 2022. Prenočevati namerava v šotoru, ki ga bo imela s sabo. Upa, da ji bodo prenočišče ponudili tudi lokalni prebivalci, ki jih bo srečala na poti.

Na poti ne bo uporabljala nobenih naprav GPS in se bo zanašala na staromoden način, zemljevid.

"Cilj mojega potovanje je na popotovanju spoznati ljudi. Upam, da bom našla ljudi, ki me bodo na poti podpirali," je dejala nadebudna pohodnica z juga Italije, ki si tudi želi, da bi postala navdih za ženske. Njeno sporočilo je, da lahko ženske, ne glede na starost, uresničijo tisto, kar so si zadale.

"Ljudem, še posebej ženskam mojih let, želim pokazati, da je lahko uresničiti svoje sanje. Ob prihodu v Peking bom stara 73 let, a sem prepričana, da mi bo uspelo," je odločna Cammarota. Na svojem popotovanju se namerava usmeriti v do okolja prijazen turizem in se bo v celoti odpovedala uporabi plastike.

Cammarota ima že izkušnje z dolgimi pohodi. Nazadnje se je leta 2017 odpravila na trimesečno popotovanje po sledeh Goetheja, ki jo je vodila od češkega kraja Karlovy Vary do Sicilije. To pot naj bi Goethe opravil leta 1786. V preteklosti je mesec dni preživela tudi v Nepalu in na Tibetu ter prepotovala Izrael, Patagonijo in Madagaskar.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.