9. 3. 2021, 20:43

8 stvari, ki ste jih morda preslišali v intervjuju Oprah Winfrey z Meghan in Harryjem

profimedia

Intervju, ki je razburkal sceno in predvsem britanske medije spodbudil v podrobno analizo vseh izrečenih besed, bo še nekaj časa referenčna točka mnenjskih vsebin o britanski kraljevi družini. Vse najbolj odmevne izjave smo že predstavili, tu pa je nabor še nekaterih bolj skritih, a ravno tako zanimivih izpovedi kraljevsko-hollywoodskega para.

Harry in Meghan sta se skrivno poročila tri dni pred uradno kraljevo poroko

Vse oči so bile maja 2018 uprte v graciozno kraljevo poroko Harryja in Meghan, a kot je v intervjuju povedala Meghan, ta poroka, ki smo jo gledali, ni bila »njun dan«. Bila je le ceremonija, načrtovana za javnost. Njun pravi dan se je zgodil tri dni prej, skrivoma, z le peščico povabljenih, ko sta si uradno prvič obljubila večno zvestobo.

Meghan pravi, da je bila utišana

Ko je Oprah Meghan vprašala, če je bila tiho ali utišana, je Meghan odgovorila: »Slednje.« Vsi njeni bližnji, tako prijatelji, kot tudi družina, so dobili navodila, da morajo na vsa medijska vprašanja odgovarjati le z »nimam komentarja,« da bi tako zaščitili Meghan. A Meghan je, kot pravi sama, po poroki hitro ugotovila, da v resnici ni zaščitena, ampak da je Palača (tako krajše imenujejo Buckinghamsko palačo, ob tem pa mislijo na celoten administrativni del britanske monarhije) bila pripravljena lagati, da zaščiti druge člane kraljeve družine.

Kraljevska darila

Meghan je v intervjuju tudi povedala, da je bila kraljica do nje čudovita in ji je celo podarila njene biserne uhane in biserno ogrlico.

Palača ni dovolila, da bi Archie imel kraljevski naziv in varovanje

Meghan je v intervjuju potrdila, da Palača ni želela, da bi bil njun sin Archie princ, brez kraljevega naziva pa mu tudi ni pripadalo ustrezno varovanje. Do danes menda nista prejela obrazložitve za to odločitev. Meghan je namignila, da jo je ves čas težila misel, da je bila ta odločitev osnovana na rasnih predsodkih.

Prvenstveno nista imela namena, da popolnoma zapustita kraljevo družino

Harry je v intervjuju dejal, da je obupano iskal izhod iz kraljevih obveznosti zato, ker se na njune klice na pomoč nihče ni odzval. Ob tem je dodal, da je bil njegov največji strah, da bi se ponovila zgodovina – s tem je seveda želel povedati, da je bil v skrbeh, da bi Meghan lahko končala tako kot njegova mama, princesa Diana. Končni odločitvi, da zapustita kraljevo družino, je po Harryjevih besedah botrovalo pomanjkanje podpore in pomanjkanje razumevanja.

Kraljeva družina je Meghan sprva sprejela

Harry je prav tako razkril, da je celotna kraljeva družina sprva zelo toplo sprejela Meghan, stvari pa so se dramatično spremenile po njunem potovanju v Avstralijo, ko je Meghan zanosila.

V kraljevi družini se je počutil »ujetega«

V intervjuju je Harry prav tako razkril, da se je v sistemu kraljevske družine počutil ujetega, a se tega dolgo let niti ni zavedal. Ob tem je še dodal, da bi bila njegova mama zagotovo zelo jezna in razburjena, če bi videla, kar se dogaja njemu in Meghan.

Meghan ob odhodu iz kraljeve družine obžaluje le eno stvar

Danes Meghan pravi, da ni več v točki, ko se samo bori, da preživi, ampak da cveti v svojem življenju s Harryjem. Za Harryja pravi, da je »boljši, kot iz katerekoli pravljice.« Na drugi strani Harry meni, da ga je prav Meghan rešila, medtem ko Meghan odgovarja, da »jih je Harry vse rešil.« Ob odhodu obžaluje le to, da je Palači verjela, ko so rekli, da jo bodo zaščitili.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.