D.H. | 22. 6. 2020, 19:55

8 svetovnih zvezdnic, za katere niste vedeli, da obožujejo golf

Profimedia
8 svetovnih zvezdnic, za katere niste vedeli, da obožujejo golf (foto: Profimedia)

Poznate jih s televizijskih serij, filmov ali katerih drugih zabavnih oddaj, niste pa verjetno vedeli, da bi jih lahko - v mogoče malce drugačnih okoliščinah - srečali tudi na golf zelenicah. Ljubezen do golfa je tako ujela tudi ženske zvezdnice, od igralk do modnih ikon.

Eva Longoria

Zvezdnica odmevne serije Razočarane gospodinje (Desperate Housewives) je že več let zagreta golfistka. Nekoč je bila v svoji zavidljivi golf karieri celo ambasadorka dobrodelne fundacije Callaway Golf in se je kot obraz kampanje pojavljala tako na televiziji kot v tiskanih medijih z namenom izobraževanja žensk in širjenja pomembnih informacij o raku na materničnem vratu.

Profimedia
Kate Upton

Manekenka in priložnostna igralka Kate Upton je dolgo časa v golfu uživala le enkrat letno, ko se je z družino udeležila jubilejnega golf dneva okoli božiča. Pred nekaj leti pa se je odločila, da se bo temu športu bolj posvetila in tako je začela uriti svoje veščine na zelenici, kar jo je privedlo do sodelovanja z legendarnim Arnoldom Palmerjem. Arnold Palmer, ki je sicer preminil leta 2016, je bil ameriški profesionalni golfist in je v svetu golfa poznano kot eden največjih in najbolj karizmatičnih igralcev. Dominiral je petdesetih letih, svoje znanje pa radostno prenesel tudi lepotici Kate Upton, ki danes pravi, da je njena najljubša palica 'driver' – tako kot je bila tudi Arnoldova.

Cameron Diaz

Simpatična hollywoodska blondinka se je spretnosti na golf zelenicah naučila na snemanju romantične komedije Nori na Mary (There's Something About Mary) in od takrat postala prava mojstrica s hendikepom 36.

Profimedia
Jennifer Lopez

J-Lo se je z izbrancem Alexom Rodriguezom lansko pomlad odločila, da bila igra golfa najboljši način za proslavitev njune zaroke. Sproščujočo igro sta si privoščila na ponedeljkovo popoldne po zabavnem vikendu v klubu Bakers Bay Golf Club na Bahamih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on

Jessica Alba

V intervjuju za ESPN je Jessica Alba razkrila, da jo je golfa priučil njen oče in tako je že z v rosnih letih postala velika ljubiteljica tega eminentnega športa. Sodelovala je celo na turnirju Mission Hills World Celebrity Pro-Am, kjer jo je kot trener podpiral avstralski profesionalni golfist Greg Norman, ki je v osemdesetih in devetdesetih kar 331 tednov vztrajal na prvem mestu uradnih svetovnih uvrstitev.

Profimedia
Heather Locklear

Heather golf obožuje kot občasni hobi, ima pa vsekakor dovolj znanja in spretnosti, da se občasno udeleži kakšnega turnirja za zvezdnike. Med drugim je svoje golf znanje pokazala tudi na vsakoletnem turnirju za zvezdnike, ki ga s prijatelji organizira Micheal Douglas.

Profimedia
Vera Wang

V intervjuju za publikacijo InStyle je oblikovalka Vera Wang povedala, da morebiti resda ni zelo izkušena igralka golfa, je pa vsekakor nadvse navdušena, kadar jo pot ponese na golf igrišče. Najraje igra na igrišču Liberty National v Jersey Cityju ali pa na igrišču kluba Atlantic Golf Club v prestižnih Hamptonih, kjer ima tudi svojo vikend rezidenco. Vera pravi, da je niti ne zanima, kako dobra je kot golfistka, saj jo pri golfu najbolj privlači predvsem užitek igre, ki zahteva veliko osredotočanja in zbranosti.

Kako vzljubiti golf, ki je, mimogrede, odličen šport, če vas morda še vedno nekoliko skrbi tale nadležni koronavirus, saj omogoča tako socialno distanciranje med igro, kot tudi veliko vitamina D med igranjem na sončne dni? Pobrskajte za inštrukcijskimi videi na spletu, da boste preko osnovnih veščin preizkusili svoj talent ali pa si oglejte profesionalne tekme na programu SK Golf.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.