Abba izdala pesem iz 70. let Just A Notion

22. 10. 2021, 15:09 | Scena | Vir: STA

              Abba izdala pesem iz 70. let Just A Notion (foto: Xinhua/STA) Xinhua/STA

Kultna švedska skupina Abba je danes zjutraj izdala tretji singel z dolgo pričakovanega novega albuma Voyage z naslovom Just A Notion, je pisala nemška tiskovna agencija dpa. Tudi to skladbo zaznamuje za Abbo značilna melodija, kar pa ni naključje, saj je bila prvič posneta že leta 1978, a so jo Agnetha, Bjorn, Benny in Anni-Frid tedaj zavrgli.
 

Izid na novo odkrite skladbe Just A Notion sledi dvema novima predhodnicama - I Still Have Faith in You in Don't Shut Me Down - s težko pričakovanega novega albuma skupine. Novi skladbi je Abba predstavila v začetku septembra kot prvi novi skladbi po skoraj 40 letih od prenehanja sodelovanja.

Ob predstavitvi novega albuma z desetimi pesmimi, ki bo naprodaj od 5. novembra, je skupina v letu 2022 napovedala tudi virtualni nastop v Londonu, na katerem bodo člane skupine na odru nadomestili avatarji oziroma tako imenovanimi Abbatarji.

Po navedbah dpa ima nova skladba Don't Shut Me Down na Spotifyju že več kot 25 milijonov ogledov, I Still Have Faith in You pa več kot 15 milijonov. Njihove največje uspešnice, kot so Dancing Queen, Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) in Mamma Mia, pa pri ponudniku pretočnih storitev za primerjavo beležijo devetmestno število poslušalcev.