Alice Cooper pravi, da se želi z novim albumom posloviti od svoje podobe

13. 11. 2020, 13:54 | Scena | Vir: STA

              Alice Cooper pravi, da se želi z novim albumom posloviti od svoje podobe (foto: profimedia) profimedia

Ameriški rocker Alice Cooper za 26. februar 2021 napoveduje izid novega albuma Detroit Stories, ki ga je poimenoval po svojem rojstnem kraju. "Detroit je bil nekdaj središče rocka," se je spominjal Cooper. Novi album bo po njegovih besedah zanimiv za poslušalce različnih glasbenih okusov, v njem pa se želi posloviti od svoje uveljavljene podobe.

Kot se še spominja Cooper, je bil Detroit predvsem mesto razbesnelega rocka, tam kot skupina mehkega rocka nisi preživel, je pojasnil. V mestu so pozneje priznani glasbeniki, kot so Ted Nugent ter skupine Stooges in Who, koncertirali za vstopnino štirih dolarjev, je še dodal Cooper, ki je že več kot pol stoletja zvezda stalnica na glasbeni sceni.

Novi album bo ponudil 15 skladb, med njimi bo tudi Detroit 2021. Album, ki sledi albumu Paranormal iz leta 2017 ter EP-ju Breadcrumbs iz leta 2019, bo po pisanju glasbenega portala Ultimateclassicrock izšel v več oblikah, med drugim kot CD in vinilna plošča ter kot DVD, obeta pa se tudi paket, ki bo vseboval CD in blu-ray zgoščenko, majico, zaščitno masko, svetilko in nalepke.

Predstavnik teatralnega rocka Alice Cooper s pravim imenom Vince Furnier uspehe žanje od 70. let minulega stoletja. V njegovi prvotni skupini so bili bas kitarist Dennis Dunaway, ritem kitarist Michael Bruce, bobnar Neal Smith in glavni kitarist Glen Buxton. Zadnji je umrl leta 1997, drugi člani zasedbe pa so presenetili oboževalce pred tremi leti, ko so se Cooperju pridružili pri petih skladbah na koncertu v ameriškem Nashvillu. Prvotna postava se je razšla leta 1975, dve leti po zelo uspešnem albumu in turneji Billion Dollar Babies. Ponovno srečanje leta 2017 je prineslo turnejo po Veliki Britaniji.

Alice Cooper je bil prvi, ki je v rock'n'roll in koncertne nastope vključeval prvine grozljivk in znanstvene fantastike, denimo vešala, giljotine, lutke, umetno kri in električne stole ter s tem vplival na skupine in glasbenike, kot so Kiss, Iron Maiden, John Lydon (Johnny Rotten), Slipknot in Marilyn Manson. Med njegove najbolj znane skladbe sodijo Poison, Hey Stoopid, House Of Fire in I'm Eighteen. Leta 2016 je nastopil v Sloveniji.