5. 6. 2017, 16:11 | Vir: STA

Akrobatski spektakel na vlaku v 48 urah dosegel 4,5 milijona ogledov

Katja Pokorn

Akrobatska skupina Dunking Devils in Slovenske železnice so znova združili moči. Konec minulega tedna, ob dnevu železničarjev, so javnosti predstavili nov video projekt, tokrat so na premikajočem se tovornem vlaku poskrbeli za pravi akrobatski spektakel. V prvih 48 urah po objavi si je video ogledalo že več kot 4,5 milijona ljudi.

Kot so sporočili iz skupine Dunking Devils, so v sodelovanju s tovornim prometom in ekipo Urban Roof sestavili 170 metrov dolg akrobatski vlak, na katerega so namestili skakalnice za BMX kolesa, olimpijski trampolin, rusko gugalnico in celo bazen s 70 tonami vode. Po besedah sodelujočih je bil projekt pravi izziv, rezultat pa je njihov najbolj nor video doslej.

V dogovoru s svetovno znanim portalom People Are Awesome je video ugledal luč sveta 2. junija, na dan železničarjev, v spomin prihoda prvega vlaka na slovenska tla leta 1846. Izviren promocijski film je na največji evropski prireditvi s področja transporta in logistike v Münchnu požel veliko pozornosti in tudi velik ogled na spletu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.