N.Z. | 17. 3. 2022, 13:53

Ali Putin skriva ogromno bogastvo? Od ruskih oligarhov naj bi jemal kar 50 % zaslužka!

profimedia
Ali Putin skriva ogromno bogastvo? Od ruskih oligarhov naj bi jemal kar 50 % zaslužka! (foto: profimedia)

Ruski predsednik vztrajno trdi, da na leto zasluži okoli 83.000 evrov (državne plače + KGB pokojnine) in da nima v lasti nikakršnega premoženja.

Pa vendar smo na TV Slovenija prav te dni gledali dokumentarni film, v katerem največji Putinov kritik Aleksej Navalni razrkiva, da je ruski predsednik Vladimir Putin morda najbogatejša oseba na svetu. Pod palcem naj bi skrivaj imel kar 240 milijard evrov, poleg tega naj bi od ruskih oligarhov pobiral kar polovico njihovih zaslužkov.

Kot je znano, je Navalni, ki trenutno prestaja 13-letno zaporno kazen, preživel neuspeli poskus atentat, ki naj bi ga naročil prav Putin.
Skrito bogastvo in sanjski grad

Navalni je med drugim razkril, kako Putin za svoje 'rabote' izkorišča mrež nekdanjih ljubic, otrok, prijateljev iz KGB, pa tudi zaveznikov še iz časov, ko je bil župan Sankt Peterburga. Tu so še prijatelji iz šole in otroštva, pri katerih naj bi prav tako skrival svoje veliko bogastvo.

Med pomočniki ruskega predsednika je mesar, sin njegove prijatelja iz otroštva, ki ne zna razložiti premoženja v višini 500 milijonov dolarjev, nečak s taisto vsoto in nekdanji šef KGB, ki danes načeljuje enemu od največjih ruskih naftnih podjetij.

V dokumentarnem filmu (posnetke pa je mogoče najti tudi na Youtubu, saj je Navalni vsa ta razkritja tam pridno objavljal) smo si tako lahko ogledali ogromen grad na obali Črnega morja, katerega vrednost ocenjujejo na milijardo dolarjev.

Preberite tudi: Pestro Putinovo ljubezensko življenje: afere in otroci, ki jih nikoli ni priznal

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.