Ameriška igralka Glenn Close s Tedom Nashem izdala album

7. 5. 2021, 13:55 | Scena | Vir: STA

              Ameriška igralka Glenn Close s Tedom Nashem izdala album (foto: profimedia) profimedia

Igralka Glenn Close je združila moči s prijateljem saksofonistom Tedom Nashom za glasbeni projekt. Danes bo namreč luč sveta ugledal njen glasbeni album, ki ga zaznamuje govorjena beseda, z naslovom Transformation: Personal Stories of Change, Acceptance, and Evolution, poroča CNN.

Glenn Close se je za CNN spominjala, kako je odraščala ob stricu dirigentu, kar je v njej vzpodbudilo ljubezen do klasične glasbe ter del Rodgersa in Hammersteina, kasneje pa vodilo tudi v prijateljstvo z glasbeniki, kot sta Ted Nash in Wynton Marsalis, ki sta jo vpeljala v svet jazza. Priznala je, da jo je jazz v začetku nekoliko plašil, prek poznanstev z glasbenik, delujočimi v orkestru Jazz at Lincoln Center, pa ji je postajal vse bolj domač.

Igralka je dodala, da bi se morali, sploh v aktualnih časih, posamezniki bolj posvečati temu, kaj nas določa kot ljudi, s čimer se je strinjal tudi Nash. Dodal je, da album Transformation prinaša nabor glasbe, ki so jo navdahnile različne, osebne zgodbe, relevantne za ta trenutek. Glenn Close pa je poudarila, da je v času pandemije zdravilna moč glasbe izjemnega pomena.

Pri albumu, zaznamovanem s slogom govorjene besede, so po pisanju CNN med drugimi sodelovali Wayne Brady, Amy Irving, Matthew Stevenson, Ted in njegov sin Eli Nash ter orkester Jazz at Lincoln Center.

Album denimo uvede komedijant Wayne Brady, ki kot uvod v skladbo Creation, Part I recitira verze angleškega pesnika Teda Hughesa, medtem ko Nashev sin Eli na albumu bere pismo za očeta o tem, da se bo svetu predstavil kot transspolni moški, med drugim še poroča CNN.