14. 9. 2020, 14:30 | Vir: STA

Ameriška veleposlanica na kotalkah v drive-in kinu na Viču

Nebojša Tejić/STA

Ameriška veleposlanica Lynda Blanchard, ki jo je navdušilo obujanje ameriške kino kulture v Ljubljani, si je pred filmsko projekcijo v drive-in kinu na Viču prejšnji teden nadela kotalke, se zapeljala med obiskovalce v avtomobilih, jih presenetila z brezplačno pokovko in z njimi poklepetala, so sporočili iz Kino Gledališča Bežigrad.

Ameriško veleposlaništvo v Sloveniji se je pridružilo projektu drive-in kina Bežigrad, ki na parkirišču Centra Vič sledi vzoru ameriških drive-in kinov iz 60. let prejšnjega stoletja, so sporočili.

Pred filmsko projekcijo filma Prvi človek, ki sledi zgodbi ameriškega astronavta Neila Armstronga, ki je kot prvi človek stopil na Luno, si je veleposlanica Blanchardova po štiridesetih letih prejšnji četrtek nadela kotalke, se zapeljala med obiskovalce, jih presenetila z brezplačno pokovko in z njimi poklepetala. Iz Kino Gledališča Bežigrad so ob sporočilu poslali tudi več fotografij veleposlanice, ki s kotalkami na nogah obiskovalcem v avtomobilih ponuja pokovko.

Blanchardova je drive-in kino izkusila le enkrat v svojem otroštvu; takrat zvoka filma ni poslušala prek avtoradia, ampak je vsak avtomobil dobil poseben prenosni zvočnik, ki so ga zataknili za avtomobilska vrata.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.